Boğalar 1.400 doların üzerine çıkarken Ethereum fiyatı önemli bir sıçrama yaptı
Boğalar 1.400 doların üzerine çıkarken Ethereum fiyatı önemli bir sıçrama yaptı

Deribit, 10.000 $ Kullanım Fiyatı ile Yeni ETH Sözleşmeleri Ekliyor; Ethereum Ağı yüksek talep görüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz hafta sonuna kadar Ethereum, son birkaç aydır önemli bir ralliye başlayan Bitcoin’in gerisinde kaldı.

Ether, hızlı bir yükseliş gördükten sonra 700 doların biraz üzerinde işlem görüyor, ikinci en büyük kripto para 1.000 doları aşarak 1.170 dolara kadar ulaştı.

Bu fiyat seviyesi en son Ocak 2018’de görüldü. Mart ayı satışları sırasında, dijital varlık aslında 100 doların altına düştü ve o zamandan beri 12 kat arttı.

Bu son dalgalanma, gerçekleşen tüm tasfiyelere bağlanabilir.

image1

Deribit borsasında yeni bir ETH opsiyon sözleşmesi

Yaklaşık 36 aylık bu yüksekliğin hemen ardından, dijital varlık yaklaşık 885 $ ‘a düşerek alış fırsatı verdi. Şu an itibariyle ETH, 8,30 milyar dolarlık güçlü hacmin arkasında 1.000 doların üzerinde duruyor.

Ama bu sadece başlangıç. Kripto piyasasında, bu boğa döngüsü sona erdiğinde aslında ETH başına 10.000 $ tahminleri dolaşıyor.

Şimdi, kripto türev platformu Deribit, insanlara bu ay hedefini tahmin etme fırsatı veriyor.

Borsa, ETH opsiyon sözleşmelerini 21 Aralık’ta sona eren 10 bin dolarlık kullanım fiyatı ile duyurdu. Kullanım fiyatı, sözleşmenin uygulandığında alınıp satılabileceği sabit fiyat.

Tüm bu fiyat çılgınlığı nedeniyle, Ethereum ağı o kadar çok kullanılıyor ki, küçük kullanıcılar için kullanılamaz hale geldi.

ETH günlük işlem sayısı yeni yıla girerken neredeyse tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı. ETH işlem sayısının 7 günlük hareketli ortalaması, Ocak 2018’de kaydedilen 1,24 milyon günlük işlemin hemen altında, 3 Ocak’ta 1,20 milyona çıktı.

Blok zincirdeki bu kadar fazla aktivite, ETH işlem ücretlerinin % 60’ın üzerinde artmasına ve bunun için yüksek talebi işaret etmesine neden oldu. Ethereum’daki günlük işlem ücretleri, günlük BTC ücretlerinin iki katından fazla olan ortalama 6.8 milyon $ ‘a ulaştı.

Şimdilik, Ethereum’daki ortalama ücretler, iki gün önceki zirve 15 doların üzerine çıktıktan sonra bugün yarı yarıya 7,8 dolara düştü.

bitcoinexchangeguide


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin