BitPay “kripto para ile maaş” hizmetini başlattı!
Meşhur Amerikan şirketi kripto para yatırım fonu için milyonlarca dolar toplayacak

Denendi: İlk 10 kripto paraya yüzer dolar yatırmak mantıklı mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin’in 2019’daki güçlü performansına rağmen, kripto varlıkları toplu olarak çok iyi sonuç vermedi. Elbette, Litecoin gibi bazı altcoinler yüzde yüz artış gösterdi. Ancak BTC dışındaki kripto para birimlerinin toplam piyasa değeri, geçen yıl biraz olumsuz bir performans kaydetti.

Bu durum durum, kripto alanındaki “çeşitlendirme” stratejilerine uyanların kaybettiği anlamına geliyordu.

“Tembel bir adamın kripto endeks fonu”

Joe-M-4 isimli bir Reddit yazarı, son birkaç yıldır kripto para piyasasında çeşitlendirme stratejilerinin geçerliliğini belirlemeye çalışan bir dizi deney yapıyor.

Ünlü trader, Bitcoin için beklediği bir sonraki hamleyi açıkladı

2019’da sadece yüzde 1,7 kazandırdı

Deneyin stratejisi, her yılın başında en iyi 10 kripto varlığının her birine 100 dolar koymak üzerine işliyor. Joe, bu stratejiye “tembel bir adamın kripto endeks fonu” adını veriyor.

Geçen yıl bu deney, 2019’da altcoin yatırımlarının son derece kötü bir seçenek olduğunu ortaya koydu. Joe, geçen yıl yalnızca %1,7 kâr sağlayabildi. 12 aylık süreçte 1000 dolarlık fon, 1.017 dolara yükseltilebildi.

Bu yıl bir ayda yüzde 55 kâr getirdi

Yine de söz konusu deneyin 2020’de daha iyi işlediği görülüyor. Geçen yılki düşük kâr oranıyla karşılaştırıldığında bu yılın yalnızca ilk ayında fon %55 kâr yaptı. Bin dolar, ocak ayının sonunda 1.550 dolara çıktı.

Altcoinler şubat ayında da iyi bir performans gösteriyor. Ancak bu güncelleme kripto portföyünün sadece Ocak 2020’deki performansını kapsıyor.

Çeşitlendirme deneyinin olumlu sonuçları altcoinlerin 2020’de olumlu bir gidişat sergileyeceğini düşündürse de, bazıları BTC dışındaki kripto varlıklarının önümüzdeki yıllarda zor zamanlar geçireceğinden korkuyor.

Önde gelen yorumcu ve analist Ceteris Paribus geçtiğimiz günlerde CME’nin sunduğu Bitcoin opsiyonlarının altcoinler için düşüşe sebep olabileceğini belirtti.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin