Deloitte
Deloitte MicroStrategy'yi takip ediyor: Kurumlar için Bitcoin yatırım kılavuzu yayınladı

Deloitte personel ödemeleri için Bitcoin’i test ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Luxembourg Times’a göre Deloitte, çalışanlarına adaptasyon testi olarak Bitcoin (BTC) ödemeleri sunuyor. BTC şu an daha düşük komisyon ile daha fazla işlem gerçekleştirdiğinden Bitcoin ödemeleri maliyetleri düşürebilir.

BTC ödemeleri yeniden cazip hale geliyor

Deloitte, çalışanları için sınırlı BitPay seçenekleri başlattı. BTC ödemeleri, 2017 yılında denetim firmasının Toronto ofislerinden birinde mevcuttu. Ancak test çalışmasından yalnızca aylar sonra, BTC fiyatları tüm rekorları kırarak astronomik bir rakama çıktı. Artan volatilite, BTC’nin günlük giderler için kullanılması için ise uygun değildi.

Şirketin danışma kolunun ortağı olan Laurent Collet, “Çalışanlarımızın bu yeni teknolojiyi değerlendirmesinin iyi olacağını düşünüyoruz” dedi.

Şimdi, BTC fiyatı tekrar 10.000 dolara yaklaştı ve fiyat hesaplaması için daha öngörülebilir bir temel oluşturdu. BTC, şu an 10.200dolar civarında el değiştiriyor.

BTC ile ödeme, ağın ilk günlerinde yaygındı. Ancak son zamanlarda Bitcoin ağı, fiyatın yükseldiği ve traderların coinleri satmaya başladığı zamanlarda oldukça yüksek işlem yüküne sahip oluyor.

Ayrıca, bir ödeme aracı olarak kullanmak yerine BTC’nin servet biriktirme yönünün güçlü bir değeri var. Ancak diğer yandan BTC, ihtiyaç duyulan para birimiyle değiştirilebilen ve bu nedenle tüccarlar tarafından tercih edilen en likit paralardan biri.

Bir BTC işlem maliyeti, öncelik durumu ödenmediği sürece, şu anda 0,51 dolar civarında. Ancak daha yüksek aktiviteye sahip günlerde, işlemler küçük ödemelere uygun olmayan birkaç dolara mal olabilir.

BTC ile ödeme yapmanın, özellikle kara para aklama ile ilgili yeni kuralların getirilmesinden sonra önemli olumsuzlukları ortaya çıkıyor. Deloitte’un testi, şirket içi ve küçük çapta yapılacak. Ancak küresel olarak BTC ile ödeme yapmak artık kolay değil. BitPay bile KYC prosedürleri oluşturdu ve küresel olarak ödenecek tutarları sınırlandırdı.

Deloitte Blockchain adaptasyonunu artırıyor

Deloitte, Blockchain ve dijital coinlerin inceliklerine yabancı değil. Muhasebe firması, çeşitli projelerin sunduğu vaatler ve içerdiği risklerle alakalı olarak yıllardır kripto alanını araştırıyor. Şirket içi bir blok zincir ekibine sahip ve dünya çapında çeşitli araştırma merkezleri açmış durumda.

Deloitte, Blockchain teknolojisinin sayısız uygulamasını test etti. Şirket ayrıca Ripple’ın ödeme sistemini de test etti.

bitcoinist

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin