Güney Kore arge için teknolojiye 880 milyon dolar ayırıyor
Güney Kore arge için teknolojiye 880 milyon dolar ayırıyor

Güney Kore ARGE için 880 milyon dolar ayırıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Günümüz toplumlarının her zaman üzerinde tartıştığı konuların başında arge, inovasyon ve kalkınma geliyor. Kalkınmada gerçekleşen her önemli adım, sonrasında yeni inovasyonları ortaya çıkarıyor. Yeni inovasyonlar ise kalkınmayı tetikliyor. Güney Kore, ekonomik kalkınmadaki hamlesi, arge ve inovasyon alanlarındaki başarısıyla dikkat çeken bir ülke oluyor. Ülke gelecek planları açısından ağırlığını ciddi ölçüde teknoloji stratejisine yönlendiriyor. Tüm bu çalışmalarının sonucunda ülke özellikle Blockchain teknolojilerine büyük önem veriyor. Güney Kore hükümeti, Blockchain de dâhil olmak üzere yenilikçi teknolojilerin gelişimini artırmak için gelecek yıl 880 milyon doların üzerinde araştırma geliştirme (ARGE) yatırım yapacak.

Salı günü yapılan hükümet açıklamasına göre, başbakan yardımcısı Kim Dong Yeon, yönetimin önümüzdeki beş yılı planladığını söyledi. İnovasyon için büyüme planının ele alındığı toplantı 13 Ağustos’ta yapıldı. Güney Kore Ekonomi ve Maliye Bakanlığı, toplantıya ev sahipliği yaptı.

Güney Kore ARGE bütçesinde kademeli artış öngörüyor

Güney Kore Ekonomi ve Maliye Bakanlığı web sitesinde toplantıda ele alınan bütçe verileri açıklandı. Açıklanan veriler, hükümetin 2019’da 1 trilyon won (yaklaşık 880 milyon dolar) teknolojik araştıma ve geliştirme (ARGE) bütçesi ayırcağını ortaya koyuyor. Bu bütçe 2018’deki bütçe ile karşılaştırıldığında yüzde 80’lik bir büyüme görülüyor. Yeni bütçe Blockchain, büyük veri ve yapay zeka (AI) dahil teknolojiler için tahsis edilecek. Dahası, yetkililer önümüzdeki beş yıl içinde aynı alanlarda toplam 8–9 milyar dolar teknolojik yatırım yapacağını söylüyor.

Açıklamaya göre şunlar amaçlanıyor:

Veri yönetimi güvenliğini sağlamak. Paylaşım ekonomisini güçlendirmek için büyük veri ve yapay zeka geliştirmek ile Blockchain teknolojisini geliştirmeye odaklanmak.

Güney Kore teknolojik fonların hangi alanlarda kullanılacağını henüz açıklamıyor

Ancak yapılan açıklamalarda, yüksek seviyeli yatırım planı, fonların farklı sektörlerde nasıl tahsis edileceğine dair bir döküm sunulmuyor.

Bütçe planı, bakanlıktan alınan öncül endeksleri takiben Blockchain girişimleri için 2019’da 9 milyon dolar tahsis edecek. Haziran ayında, bakanlığn diğer kamu kurumlarıyla büyük kamu hizmetlerinde Blockchain’i benimseyecek altı pilot program geliştirmek için çalıştığını bildirildi. Güney Kore, Blockchain teknolojisi konusunda hızlı adımlar atacak gibi duruyor.

 

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin