dell
Teknoloji devi Dell Hindistan’daki pazarını korumak için Blockchain’e yönelecek

Teknoloji devi Dell Hindistan’daki pazarını korumak için Blockchain’e yönelecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yerel haber kanalı olan Economics Times India haberine göre teknoloji devi Dell EMC Technologies, Hindistan yerel pazarında Blockchain kabiliyetine sahip ürünler sunarak, Hindistan sunucu pazarında lider olmayı planlıyor.

Dell Hindistan pazarında şu an lider konumda

Dell, Blockchain, yapay zekâ (AI), veri analizi ve bulut teknolojisi uyumlu ürünler sunarak firma ileriye dönük olarak konumunu sağlamlaştırmak istiyor. Dell, bildirildiğine göre Hindistan pazarında ilk çeyrekte yüzde 19,4’luk bir oran ile en yüksek pazar payına sahip firma konumunda.

Dell EMC Hindistan’daki Infrastructure Solutions Group’un üst düzey yöneticisi ve genel müdürü Manish Gupta konu hakkında şunları söyledi:

Birlikte çalıştığımız müşteriler bu teknolojileri kullanmak istiyorlar. Bu yüzden geleneksel iş yüklerini optimize etmelerine ve bulut, yapay zekâ, analitik ve Blockchain gibi yeni nesil iş yüklerine yatırım yapmalarını sağlayan sunucular geliştiriyoruz.

Dell Blockhain tabanlı ürünler için hükümetten yüksek talep geldiğini dile getiriyor

Dell’in sunucuları ve ağ oluşturma işi, 2018’in ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 34 artışla 5,1 milyar dolarlık bir gelir elde ettiği bildirdi. Gupta, yerel haber ajansına, talebin özellikle BT destekli hizmetler, bankacılık, finansal hizmetler ve sigorta (BFSI) sektörü ve hükümet kanadından geldiğini söyledi. Blockchain’e olan ilginin özellikle Hindistan Hükümeti tarafından geldiğini de vurguladı.

Bu yaz başlarında bildirildiği gibi, Hintli Telangana eyaleti, hükümet hizmetlerinde teknolojiyi en nihayetinde uygulamak için Blockchain firmalarıyla birkaç mutabakat anlaşması imzalayacağını duyurmuştu.

Ülkenin en yüksek yargı makamı, Blockchain’i kabul ederken, Hindistan Merkez Bankası’nın (RBI) bankaların kripto ile ilgili varlıkları konusundaki çekişmeli yasağını gözden geçirme aşamasında bulunuyor. Dün ise Hindistan Yüksek Mahkemesi 6 Temmuz’dan beri resmen yürürlükte olan yasağın son duruşmasını gerçekleştirdi.

cointelegraph

 

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin