Sadece 1 ayda %300 artış gösteren DeFi tokenleri nereye gidiyor? Hangi tokenler üstün performans gösteriyor?
Sadece 1 ayda %300 artış gösteren DeFi tokenleri nereye gidiyor? Hangi tokenler üstün performans gösteriyor?

DeFi toplam değeri 7 milyar doları aştı: Sektör nereye gidiyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Merkezsiz finans endüstrisi inanılmaz büyümesini sürdürüyor. Ancak sadece yarım düzine proje, kilitlenmiş değer bakımından çok büyük bir bölümü tek başına çekiyor. Son olarak DeFi toplam değeri 7 milyar doları geçerek tüm zamanlar zirvesine ulaştı.

DeFi toplam değeri yıl sonunda 27 milyar doları aşabilir

DeFi Pulse’a göre, merkezsiz finans (DeFi) protokollerinde kilitlenen sermayenin toplam değeri, iki aydan kısa bir süre içinde %271 artarak ilk kez 7 milyar doları aştı. Mevcut büyüme hızı devam eders, DeFi’nin değeri 2020’nin sonunda 27 milyar doları aşacak.

Aave şu anda 1,51 milyar dolarlık kilitli en büyük DeFi projesini oluştururken, onu 1,42 milyar dolar ile MakerDAO, 1,15 milyar dolar ile Curve Finance, 845 milyon dolar ile Yearn.finance, 801 milyar dolar ile Synthetic ve 797 milyon dolar ile Compound takip ediyor.

Aave, kısa bir süre önce İngiltere Mali Davranış Otoritesinden Elektronik Para Kurumu lisansı aldıktan sonra hızla yükseldi ve en büyük DeFi projesi oldu. Atılan adımın sektörün artan meşruiyetine işaret etmesi nedeniyle oldukça önemli olduğu düşünülüyor.

Altı protokol tüm değerin yüzde 90’ını oluşturuyor

Bununla birlikte DeFi’nin agresif büyümesi, Maker’ın sektör üzerindeki uzun süredir devam eden hakimiyetini bozan borç verme protokollerinin son zamanlarda yükselmesiyle güçlenirken, DeFi Pulse’a göre yalnızca altı protokol sektördeki kilitli sermayenin %90’ından fazlasını temsil ediyor.

Çok sayıda proje 2020 DeFi heyecanı sürerken kripto topluluğunun tüm dikkatini toplamayı başardı.

Yam Finance’ın yakın zamandaki dramatik yükselişi ve düşüşü, sözleşme riskinin potansiyel ciddiyetini aydınlatan ihtiyati bir hikaye de sunuyor. Protokolün çöküşüyle ​​birlikte 750.000 dolardan fazla kripto para kaybedildi. DForce ayrıca nisan ayında multimilyon dolarlık bir saldırıya uğradı ancak çalınan fonlar bilgisayar korsanı tarafından iade edildi ve yatırımcılara geri verildi.

DeFi: “Küçük miktarlarda katılmak en iyisi.”

Bu ayın başlarında, Ethereum ortak yaratıcısı Vitalik Buterin şunları yazmıştı:

Ethereum’da olmak için bu DeFi olayına katılmak zorunda değilsiniz. Neler olup bittiğini gerçekten anlamadığınız sürece, dışarıda oturmak veya yalnızca çok küçük miktarlarda katılmak en iyisidir.

Bu arada DeFi endüstrisinin kullanıcı tabanını 10’a katlama ilkesiyle yola çıkan yeni bir protokol ortaya çıktı. Detayları buradaki haberimizden okuyabilirsiniz.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin