DeFi bir kez daha rekor kırdı: Piyasa değeri 40 milyar doları aştı!
DeFi bir kez daha rekor kırdı: Piyasa değeri 40 milyar doları aştı!

DeFi için yolun sonu mu? Yüzde 50’ye yakın değer kaybettiler!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Medyada çok fazla ses getiren DeFi tokenleri şu anda büyük bir düşüş sürecinden geçiyor. Geçtiğimiz günlerde yaşanan büyük piyasa çöküşünden beri merkezsiz finans tokenlerinin büyük bir kısmı %50’ye kadar kayıplar gördü.

DeFi sektörü toplu düşüş eğilimine girdi

Dijital varlıklar yavaş yavaş finansal piyasada geri dönüş yaparken, geçen ay manşetlere çıkan kripto paralar artık düşüş eğiliminde. DeFi sektörü, tüm piyasaya yayılan yükselişi destekleyen sektörlerden biriydi.

Şu anda DeFi tokenleri, şu anda daha fazla düşüş belirtileri gösteren piyasanın en ağır yara alan varlıkları konumunda. Bir hafta içinde dijital varlıklar sektörünün piyasa değerinin %20 oranında düzelmesine şahit olduk. Halihazırda, Bitcoin ve Ethereum’un direnç seviyelerinin üstesinden gelememesi, piyasada çok sert bir düşüşe açtı.

Analitik firması Messari, ilk on kripto paradan altısının zorlu bir yolda olduğunu ve çoğunun %50’ye varan oranda kaybedeceğini öngören bir anket gerçekleştirdi.

En çok düşen tokenler hangileri?

Uniswap’in tweet’inde, token fiyatının ağustos ortasında 50 doların oldukça üzerine çıktığını, ancak bir hafta içinde kırmızıyı gördüğünü ifade etti. Yaklaşık %50’lik bir düşüş gösteren diğer tokenler BZRX, WNXM, MTA ve REN tokenleri. Bazı uzmanlar, tokenler dört hanenin üzerine çıktığı için hareketin sağlıklı olabileceğine inanıyor, bu yüzden bir düzeltme iyi olarak kabul ediliyor.

DeFi sektöründe geçtiğimiz haftalarda kırmızıya bürünen bir başka token, %80’e kadar düşen ünlü Sushiwap idi. Geçtiğimiz haftalardaki faaliyetler, bir satış çılgınlığı yaşarken varlığı tutanların güvenini artırmak için yeterli oldu.

Piyasaya sürüldükten saatler sonra, DeFi token fiyatı 11 dolara kadar yükseldi, ancak sonradan 3 doların biraz altına düştü. Şu anda platform, fiyatı artıracak bir hareket olarak görülen Uniswap protokolünden çıkmak için hamleler yapıyor.

Bu arada bugünkü Bitcoin fiyat analizimizi buradan okuyabilirsiniz.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin