https://kriptoparahaber.com/1-milyar-dolarlik-kilitli-degere-ulasan-ucuncu-defi-projesi-belli-oldu-curve.html
https://kriptoparahaber.com/1-milyar-dolarlik-kilitli-degere-ulasan-ucuncu-defi-projesi-belli-oldu-curve.html

DeFi ekosistemi için yeni patlama yolda olabilir! Sebebi BitMEX…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bu yılın başlarında, önde gelen Bitcoin türevleri platformu BitMEX’in “Müşterini Tanı (KYC)” prosedürlerini uygulamaya koymanın eşiğinde olduğuna dair söylentiler yayılmaya başladı. Borsa daha önce kullanıcıların kimlik bilgilerini vermeden kripto vadeli işlemleri yapabileceği bir platform olmasıyla ünlüydü. Peki bu durum DeFi için ne anlama geliyor?

BitMEX, KYC uygulamaya başlıyor

Ancak iş platformları LinkedIn ve AngelList üzerinden elde edilen bilgilere göre dev borsa, yeni bir iş ilanı yayımladı. İlanda Hong Kong’da çalışmak üzere bir AML İşlemleri Yöneticisi arandığı ifade edili. İş tanımında ise iki temel işlevden söz edildi. AML ve yaptırım gereklilikleriyle ilişkili müşteri tarama sürecinden sorumlu olmak.

Geçtiğimiz hafta, KYC nihayet doğrulandı. Şirket 2021’den itibaren tüm müşterilere KYC uygulanacağını açıkladı.

DeFi ekosistemi derinden etkilenebilir

Analistler bunun Bitcoin için ne anlama geldiğine dair karışık görüşlere sahipler. Ancak çoğunluk, BitMEX’in müşterilerine KYC’yi dayatmasının Ethereum’un DeFi ekosistemi için çok büyük bir yükseliş dalgası yaratacağı konusunda hemfikir.

Messari’nin eski ürün başkanı ve önde gelen kripto analisti Qiao Wang’a göre, KYC’yi uygulayan BitMEX, DeFi ekosistemi için yeni bir yükselişin kapılarını açabilir.

Bunun daha önce söylendiğinden eminim ancak Bitmex’in KYC  uygulaması, DeFi için en büyük yükseliş olaylarından biri. Zayıf bir şekilde düzenlenen CeFi platformları, DeFi için en büyük rakiplerden olmuştur.

Bu iyimserlik, Blocktown Capital’in ortağı Joseph Todaro tarafından da paylaşıldı:

Bitmex sonunda kullanıcılara KYC uyguluyor. Elbette çoğu kullanıcının KYC uygulamayan merkezi borsalara gideceğini varsayabiliriz. Ancak geri kalanlar, biz inşa ettikçe DeFi’ye taşınacak. DeFi’deki değeri halen göremiyorsanız eğilimin büyük ölçüde gerisindesiniz demektir.

BitMEX’in KYC uygulamaya yönelik hamlelerini düşünenler, DeFi’nin Ethereum tabanlı lider bir protokol olan Synthetix’e odaklanması konusunda da iyimserliğe kapıldı. Synthetix, merkezi olmayan türevler ve Ethereum’da merkezi olmayan hisse senedi ticareti gibi pazarlar oluşturmaya odaklanan bir protokol.

Stabilcoinler gözlem altında

Ancak bu gelişme elbette tamamen iyi değil. Sorun şu ki, Ethereum tabanlı protokoller ve tokenler KYC’den muzdarip olabilir.

Hükümetler arası bir finansal düzenleme kurumu olan Finansal Eylem Görev Gücü (FATF), bu haziran ayında DeFi ekosistemi için çok önemli olan stablecoin’lerin daha iyi düzenlenmesi gerektiğine dair bir rapor yayımlamıştı.

Bu arada 1 milyar dolarlık kilitli değere ulaşan üçüncü DeFi protokolü belli oldu. Detayları buradaki haberimizden öğrenebilirsiniz.

cryptoslate


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin