Bitcoin hash rate yeni rekorunu kırdı: Fiyat için yükseliş işareti mi?
Bitcoin hash rate yeni rekorunu kırdı: Fiyat için yükseliş işareti mi?

Bitcoin hash rate yeni rekorunu kırdı: Fiyat için yükseliş işareti mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatı, 27 Temmuz’da 10.000 doları geçmesinden bu yana kabaca üç haftadır 12.000 dolarlık direnç seviyesini kırmak için mücadele ediyor. 12.000 dolar seviyesinin altındaki baskı artmaya devam ederken, yedi günlük ortalama hash oranı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

CoinTelegraph, Blockchian.com’dan alınan verilere dayanarak, 15 Ağustos itibarıyla Bitcoin’in yedi günlük ortalama hash oranının 129.075 TeraHash/saniyeye (TH/s) ulaştığını bildirdi. Bir önceki tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 126.91 TH/s’ye 29 Temmuz’da ulaşılmıştı.

Hash oranı nedir?

Hash oranı, herhangi bir zamanda bir blok zincirinde ne kadar hesaplama gücünün kullanıldığının bir ölçüsüdür. Bir ağın hash oranı ile kripto para biriminin fiyatı arasında doğrudan bir ilişki olmasa da bazı analistler, yükselen bir hash oranının, yükselen bir fiyatın göstergesi olduğuna inanıyor.

Bunun nedeni, hash oranındaki bir artışın, muhtemelen madencilerin kâr edebileceğine inandıkları için, yeni madencilerin veya en azından Bitcoin ağına daha fazla madencilik ekipmanının geldiği anlamını taşıması…

Bitcoin fiyatı artmaya devam edecek mi?

Daha yüksek bir hash oranı, mevcut madencilerin bir varlığın kârlılığına daha fazla güven duyduklarını da gösterebilir. Başka bir deyişle, hash gücünü ağa yerleştirmek için para ve kaynak harcayan kuruluşlar, çabalarının kârlı olacağına inanıyor ve bu nedenle harcama yapmaya devam ediyorlar.

Bu yılın başlarında, Boston Trading Co.’nun finans müdürü Jeremy Britton, Bitcoin ağındaki artan madencilik maliyetlerinin, madencilerin daha yüksek fiyat seviyelerine ulaşılıncaya kadar Bitcoin’lerini elinde tutacakları anlamına geldiğini açıkladı.

Herhangi bir sınırlı kaynak (gümüş veya altın gibi) madenciliğinde olduğu gibi, Bitcoin madenciliği de daha zor veya daha pahalı hale gelirse varlığın fiyatı artacaktır. Eskiden bir adet Bitcoin çıkarmak, donanım ve internet erişiminin maliyetine bakılmaksızın, sadece elektrikle yaklaşık 3.000 dolara mal oluyordu. Halving ile birlikte bu maliyet 6.000 doları aştı. Yani yeni tabanımız 6.000 dolar.

Bu arada Bitcoin için 100.000 doların ne zaman aşılabileceği konusunda en net tahmini S2F modeli ortaya koydu. Detayları buradan okuyabilirsiniz.

financemagnates


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin