DeFi çok yakında Bitcoin’i gölgede bırakabilir: 3 önemli gösterge açığa çıktı
Popüler DeFi platformu Uniswap önemli bir kayba uğradı - işte ayrıntılar

DeFi çok yakında Bitcoin’i gölgede bırakabilir: 3 önemli gösterge açığa çıktı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin’in fiyatı bir kez daha yükselişe geçerken DeFi tokenleri hem BTC hem de ETH’de TVL’sini arttırıyor. DeFi’nin TVL’si 23 Kasım’da 14,35 milyar dolara ulaştıktan sonra bir haftadan kısa bir süre içinde 12,7 milyar dolara düştü. Bu durum DeFi rallisinin bittiği anlamına gelmiyordu. Aslında, performansa dayalı ilk 15 DeFi tokeni Alpha, DAI, EASY, XOR ve HEGIC’i içerirken, SUSHI, AAVE ve YFI gibi tokenler %70’in üzerinde getiri sundu.

Çift haneli getirilerin yanı sıra, geçtiğimiz hafta DeFi’de birkaç yeni gelişme oldu ve bu gelişmelerin her biri fiyat artışının yeni başlamış olabileceğini düşündürdü. Bazı önemli göstergelere birlikte göz atalım:

1- Saffron Finance ve Barnbirdge, risk dilimine dayalı DeFi yatırım kategorisinde başı çekiyor.

2- Yearn, DeFi mega bankası olmaya bir adım daha yaklaşan birleşmeyi duyurdu.

3- DeFi likidasyonları 27 Kasım 2020’de 92 milyon dolara yükseldi ve Compound en ağır darbeyi aldı.

Bitcoin ile ters korelasyon ve Ethereum’un performansı DeFi için tetikleyici olabilir

Son merkezsiz finans rallisi, Bitcoin ile ters korelasyonuyla da desteklendi. Dahası, BTC ile yüksek korelasyonuna rağmen, ETH’nin fiyatı 500 dolar seviyesinin üzerinde kaldı ve bu da DeFi için ileriye dönük bir yükselişe sebep olabilir. CEX.IO Loan Ticari Direktörü Anton Chashchin, AMBCrypto’ya şunları söyledi:

Geleneksel piyasalar, yatırımcıların portföylerini oluşturmaları ve finansal hedeflerine ulaşmaları için güvenli bir liman olarak görülüyor. Ancak COVID-19 salgınından sonra, kurumsal yatırımcılar ve perakende yatırımcılar servetlerini enflasyondan korumak için yeni çözümler arıyorlar ve merkezsiz finans (DeFi) da bunlardan biri oldu.

Chashchin sözlerine şöyle devam etti:

Dune Analytics’ten elde edilen veriler, ekim ayının başından bu yana, merkezsiz uygulamalarda kilitlenen toplam değerin yaklaşık %28 artarak 14,4 milyar doların üzerinde rekor bir seviyeye ulaştığını ortaya koyuyor. Kullanıcı sayısı da o zamandan beri %62 artarak yaklaşık 1 milyona ulaştı ve kurumsal yatırımcılardan gelen talepler haftada yaklaşık 30 milyon dolar artıyor.

Bahsedilen talep artışı ve yatırımcıların DeFi’ye olan ilgisi, çift haneli kazançlarının arkasındaki bir başka etken olabilir. Ek olarak, Bitcoin pazarındaki dalgalanma ve ağ momentumundaki düşüşlerin DeFi alanına yönelebileceği iddia edilebilir.

Arz kıtlığı anlatısı, Bitcoin’in fiyat rallisi için yeterli olmayabilir. Fiyat dalgalanması ve ağ ivmesi, kripto para biriminin fiyatını ATH’sine çekmenin anahtarı olarak görülüyor. Bununla birlikte Woobull grafiklerinden alınan verilere göre her iki ölçüm de son zamanlarda düştü. Aksine DeFi, yukarıda belirtilen tüm gelişmeler, hızla artan volatilite ve talep ışığında Aralık 2020’de en iyi performans gösteren varlık olarak BTC’nin yerini alacak şekilde vites değiştiriyor olabilir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin