decentraland htc
Decentraland: HTC Blockchain telefonu ile anılması ile dakikalar içinde yüzde 60 yükseldi

Decentraland: HTC Blockchain telefonu ile anılması ile dakikalar içinde yüzde 60 yükseldi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tayvan merkezli en büyük cep telefonu üreticilerinden HTC ile olan yüksek profilli bir stratejik ortaklığın ardından sanal gerçeklik odaklı bir kripto varlığı Decentraland’ın (MANA) fiyatı yüzde 60’a varan bir yükseliş yaşadı

Birkaç dakika içinde Decentraland’ın fiyatı, ABD dolarına karşı neredeyse iki kat artarak 0,0363 dolardan 0,0581 dolara yükseldi.

Decentraland’ın fiyatındaki ani artış, Enjin adlı bir oyun bloğu ağındaki yerli bir kripto varlığı olan Enjin Coin’nin, Samsung Blockchain Cüzdanında listelendikten sonra Bitcoin’e karşı yüzde 200’lük bir artış kaydettiğinden 24 saatten kısa bir süre sonra gerçekleşti.

Adı HTC ile anılan Decentraland ve Samsung’un desteklediği Enjin coinlerini benzersiz kılan ne?

26 Şubat’ta Decentraland ekibi resmen, HTC’nin tanıttığı dünyanın ilk Blockchain akıllı telefonu olan HTC Exodus 1 ile ortaklık yaptığını duyurdu.

Exodus 1,  akıllı telefon kullanıcılarının kripto varlıklarını güvenli bir şekilde tutmalarını sağlayan Zion Vault adlı cihaza gömülü özel bir Blockchain deposu içeriyor.

Exodus 1‘in dağıtıma çıkmasından üç ay sonra, Samsung amiral gemisi ürünü Galaxy S10’un, Samsung Blockchain Wallet adı verilen bir kripto para özel anahtar deposuna sahip olduğu açılandı. Galaxy S10, bu sayede kullanıcılar için kripto para işlemlerine yerel erişim sağlamış oldu.

Her iki akıllı telefon üreticisi de Ripple, EOS, Litecoin, Stellar ve TRON gibi büyük kripto paralar yerine Decentraland ve Enjin Coin gibi benzersiz kripto varlıkları entegre ettiklerini söyledi. Bu kararlarının nedeni olarak ise bu coinlerin ödeme alanında kullanılan Blockchain teknoloji potansiyellerine inanmaları olarak gösteriliyor.

Resmi Blockchain eğitiminde Samsung, Blockchain’in sigorta, oyun ve e-ticaret gibi geniş bir alanda kullanılabileceğini vurguladı.

Decentraland takımının açıklaması şu şekildeydi:

Hem HTC Exodus hem de Decentraland, kişilerin kimliklerini, mahremiyetlerini, kripto paralarını ve diğer sanal mülkleri çevrimiçi olarak yönetme şeklini yeniden belirleme konusunda kararlı.

Özel anahtarları doğrudan telefonun donanımına yerleştirerek, Exodus, kullanıcıların Decentraland kimliklerini, verilerini ve varlıklarını doğrudan cebinde tutmasını sağlayarak aracıyı tamamen ortadan kaldırır. Decentraland’ın LAND’ı (Genesis City’yi oluşturan ERC-721 sanal gayrimenkulü) ve MANA’nın (Ethereum tabanlı şifreleme sistemimiz) her ikisi de Zion Vault tarafından desteklenecek.

14 aylık kripto ayı piyasası boyunca, Decentraland, Bitcoin, Binance Coin ve Maker’ın yanında sürekli olarak en iyi performans gösteren dijital varlıklardan biri oldu.

Tüm zamanların en yüksek seviyesinden itibaren çoğu coinde yüzde 95 ila 99 arasında kayıplar görülürken Decentraland yüzde 81 kaybetti. Bitcoin ise tüm zamanların en yüksek seviyesinden bu yana değerinin yaklaşık yüzde 80’ini kaybetti. Decentraland’ı biraz geride bıraktı. Yine de varlık, ayı piyasası boyunca en iyi performans gösteren en iyi 10 kripto varlıklarından biri olarak kalmaya devam ediyor.

2019 altcoinlerin yılı mı?

Tarihsel olarak, yatay hareket eden pazarda, tokenler, Bitcoin ve Ethereum gibi diğer ana varlıklardan daha iyi performans gösterme eğilimindeler.

Son haftalarda Bitcoin kademeli olarak 3.000 dolardan 4.000 dolara kadar yükselirken, birçok token hem BTC hem de USD karşısında önemli kazançlar elde etti.

BTC, Kasım ayından bu yana ilk kez 4.000 dolar direnç seviyesinden temiz bir şekilde çıkarken, teknik analistler, baskın kripto parada fiyat eğilimi hakkındaki kısa vadeli görünüme dikkat çekiyorlar.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin