Dev Bitcoin borsası, kripto parası için Bitcoin’i seçti
Dev Bitcoin borsası, kripto parası için Bitcoin’i seçti

DDoS saldırısından sonra Bitfinex Borsası ve Bitcoin’in durumu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

DDoS saldırısından sonra Bitfinex Borsası’nın durumu nedir? Kripto para birimleri için en iyi küresel borsa platformlarından biri olan Bitfinex, geçtiğimiz günlerde bir DDoS (Hizmet Reddi) saldırısına maruz kaldıktan sonra eski formuna geri döndü.

DDoS saldırısı Bitcoin fiyatını da vurdu

Bitfinex Pazarlama Müdürü Kasper Rasmussen, konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

Bu sabah Bitfinex Borsası, DDoS saldırısının hedefi oldu.

Bitfinex’in resmi internet sitesi üzerinden konuya yönelik yapılan ilk açıklamada şu ifadeler yer alıyor:

Platform aşırı yük altında. Konuyu detaylıca araştırıyoruz. Platform yeniden başlatıldıktan kısa bir süre sonra bir DDoS saldırısı başlatılmış gibi görünüyor.

Bu saldırı nedeniyle Bitcoin fiyatı %3 oranında değer kaybetti. Bitfinex ekibinin açıklama yapmasından sonra Bitcoin’in fiyatı yüzde 2,2 oranında düşerek 7.360 dolar seviyesine geldi. Saldırının sona erdiğinin açıklanmasından sonra ise Bitcoin fiyatı %1 oranında yükseldi ve fiyatta bir büyüme gözlemlendi. DDoS, bir makinenin veya ağ kaynaklarının asıl kullanıcılar tarafından ulaşılamamasını hedefleyen bir siber saldırı yöntemi.

DDoS saldırısından sonra Bitfinex Borsası ve Bitcoin'in durumu
DDoS saldırısından sonra Bitfinex Borsası ve Bitcoin’in durumu

DDoS saldırısından sonra Bitfinex Borsası’nın durumu

Bitfinex kullanıcılarının, 2015 yılında yaşanan bir başka DDoS saldırısının ardından 40.000 dolar değerinde Bitcoin’leri çalındı. ​​ Ardından, müşterinin özel cüzdanından 73 milyon değerinde Bitcoin’in çalınmasına yol açan başka bir DDoS saldırısı daha geldi. Bundan sonra, Bitfinex “Tartışmalı” bir platform olarak adlandırıldı. Bitfinex’in son yaşadığı saldırı sadece birkaç saat sürdü ve neyse ki müşterilerin cüzdanlarından çalınan kripto paralar yoktu. Bitfinex, 2015 yılında Hong Kong’da iFinex Inc. tarafından kuruldu. Yeni bir cüzdan ve kripto para birimi borsası olan Symetria, konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

Güvenlik, herhangi bir kripto para birimi borsası için çok önemli. Bu saldırıda kullanıcıların etkilenmediğinden ve her şeyin kontrol altında olduğundan çok memnunum.

Tüm bu sorunlara rağmen, Lympo (LYM), birkaç gün içinde Bitfinex’de listelendikten sonra büyük bir büyüme yaşadı. CoinMarketCap verilerine göre, yazım sırasında Bitcoin, 131 milyar dolarlık bir piyasa değeriyle 7.708 dolar seviyesinde işlem görüyor ve son 24 saatte %2’den fazla artış kaydetti.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Ambcrypto

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin