Dash “merkezsiz bulut kripto parasına” dönüşüyor: Bunun anlamı ne?
Dash “merkezsiz bulut kripto parasına” dönüşüyor: Bunun anlamı ne?

Dash “merkezsiz bulut kripto parasına” dönüşüyor: Bunun anlamı ne?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ödeme odaklı kripto para birimi Dash, verilerin merkezisiz bulut hizmeti biçiminde ağ içinde depolanmasını sağlayan yeni platformuna ilişkin içgörüler yayımlamaya başladı. Yeni platformun kripto para biriminin işlevlerini geliştirmek için uzun süredir devam eden fikirlerden geliştirildiği ifade ediliyor. Öyle ki çalışmalar, 2015’teki “Dash Evolution” duyurusuna kadar uzanıyor.

“Dash Platformu” geliyor

Yeni Dash Platformu dört özellik içerecek: Dash Drive, merkezsiz bir API veya DAPI, bir kullanıcı adı katmanı veya DPNS ve Dash platformu protokolü veya DPP.

Cointelegraph’a konuşan Mark Mason, “Dash’i merkezsiz bir buluta dönüştürerek” şirketin tam olarak ne demek istediğini de açıkladı. Mason’un sözleriyle, “Dash Platformu, p2p ağını merkezsiz bir buluta dönüştürerek Dash masternode ağından ve blok zincirinden yararlanan bir uygulama geliştirme platformudur.”

Müşteriler, dağıtık, merkezsiz uygulama programlama arayüzü olan DAPI’yi kullanarak uygulamalarını Dash Platformuna entegre edebilecekler. Dash Drive, bu istemcilerin uygulama verilerini göndermesine, depolamasına ve almasına ve ayrıca basitleştirilmiş bir arayüz aracılığıyla blok zincirini sorgulamasına olanak sağlayarak destek sağlayacak.

Mason, “DAPI’nin önemli bir avantajı, geliştiricilere tam bir düğümle aynı erişimi ve güvenliği, maliyet ve bakım yükü olmadan sağlamasıdır.” dedi.

İlk sürüm DBaaS olarak çalışacak

İlk MVP sürümü için Dash Platformu, Hizmet Olarak Veritabanı veya DBaaS olarak çalışacak. Bu amaçla, verilerini Dash masternode ağında depolayan uygulamalar için tanımlanan özel veri yapılarına sahip veri sözleşmelerini kullanacak. Bu veriler de Dash’in blok zinciri aracılığıyla noter tasdikli olacak.

Dash Core Group CEO’su Ryan Taylor, platformun arkasındaki ateşleyici fikri, “merkezi bir çözümün kullanıcı deneyimini Dash gibi izinsiz bir ağın merkezsiz faydalarıyla” birleştirmek olarak özetledi.

Platformun bulut işlevleri, ağdaki tüm verilerin kullanıcı cihazları arasında senkronize edileceği anlamına geliyor. Tabletler, masaüstü bilgisayarlar ve akıllı telefonlar örnek olarak verilebilir.

Alfasayısal şifreleme adresleri yerine insan tarafından okunabilen yeni kullanıcı adları Dash Platform Name Service veya DPNS katmanı aracılığıyla desteklenecek. Platform kullanıcıları, katmanda kullanıcı adları oluşturabilecek, diğer platform kullanıcılarıyla “arkadaş” olabilecek ve arkadaşlık isteklerini kabul edebilecek. Ayrıca bu kullanıcı adlarını kullanarak DASH işlemlerini de gerçekleştirebilecekler.

Dash, karmaşık kriptografik tanımlayıcılardan uzaklaşmanın, bilinen arayüzleri ve süreçleri merkezsiz sistemine dahil ederek daha fazla insanı kripto para birimini benimsemeye teşvik edeceğine inanıyor.

Bu arada 18 Eylül Ethereum fiyat analizi ve detayları okumak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin