Darknet
Darknet piyasaları 2020'de her zamankinden daha fazla para kazandı

Darknet piyasaları 2020’de her zamankinden daha fazla para kazandı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Chainalysis raporu, daha az darknet pazarı olduğunu, ancak gelirlerinin arttığına dikkat çekiyor.

Chainalysis tarafından dün yayınlanan bir rapora göre Darknet piyasaları bu yıl 2019 gelirlerini yılın bitmesine bir ay kala geride bıraktı.

Darknet piyasaları her zaman kripto topluluğuna büyük bir ilgi göstermiş ve ilk olarak Bitcoin’in oluşum yıllarında itibarını zedeleyen kötü üne sahip İpek Yolu tarafından ateşlenmiştir. İpek Yolu (silk road) şu an geride kalmış olabilir, ancak Darknet piyasaları devam ediyor. Piyasaların sayısı düşerken, geride kalanlar her zamankinden daha fazla para kazanıyor.

Chainalsys, “Toplam darknet pazar geliri zaten 2019 toplamlarını aşmış olsa da, toplam satın alma sayısı ve muhtemel müşteriler de önemli ölçüde düştü, ancak geri kalan satın almalar daha yüksek değerler için” dedi.

Darknet pazarı satıcıları, COVID-19 nedeniyle, meşru satıcıların yaptığı gibi, yüksek posta ücreti ve nakliye ağı nedeniyle zarar gördü. Bununla birlikte, Chainalysis’e göre, bu gelirin itici gücü, artan rekabet ve kolluk kuvvetlerinin piyasaları kendi kendilerine çökertme çabalarının bir kombinasyonu.

Sonuç olarak, darknet pazarı endüstrisi daha az sayıda daha büyük oyuncu ile yeniden yapılandı.

Bu eğilim, darknet pazarlarına gönderilen transferlerin sayısında sert bir düşüş, ancak toplam gelirde bir artış gösteren verilerle destekleniyor. Aşağıdaki grafikte yer alan para birimleri Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin ve Tether’den oluşuyor.

Darknet data

Bu rakamlar, darknet müşterilerinin toplamda daha az alım yaptığını, ancak bu alımların ortalama olarak daha büyük miktarlarda olduğunu gösteriyor. Chainalysis’e göre, bu iki olası durumu gösterir.

Bir, sıradan uyuşturucu alıcıları satın alma işlemlerini yapmak için darknet’ten uzaklaşırken, daha büyük alıcılar işlem başına daha fazlasını satın alıyor. İkinci olasılık, geçici alıcılar belirsizliğe tepki olarak daha büyük alımlar yapıyor.

Ancak, Blockchain Araştırma Laboratuvarı’nın kurucu ortağı Ingo Fiedler’e göre, bu eğilim, esas olarak, darknet pazar endüstrisine artan kanuni yaptırımının odaklanmasının sonucudur.

Chainalysis’e göre, Kasım 2020’deki toplam aktif pazar sayısı (37), Kasım 2017’den bu yana görülen en düşük Pazar sayısı. Bununla birlikte, kolluk kuvvetlerinin başarısı, bu düşüşün en olası bir sebebi. Diğer bir sebep ise COVID-19’un da bu eğilim üzerinde etkisi denebilir.

COVID-19 ve darknet pazarı endüstrisi

Chainalysis, COVID-19’un bu yılın darknet pazar trendlerinde en büyük faktör olmadığını söylese de, bazı etkileri oldu.

Özellikle, tedarik zincirlerindeki ve nakliye rotalarındaki kesintiler, karanlık ağ pazarında gecikmelere neden olarak hayal kırıklığına uğramış müşterilerin şikâyetlerine yol açtı.

Decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin