Pakistan’dan sürpriz kripto para hamlesi! Hükümet destekli madencilik çiftlikleri kuruluyor
Pakistan’dan sürpriz kripto para hamlesi! Hükümet destekli madencilik çiftlikleri kuruluyor

Pakistan hükümetine kripto para birimlerini yasallaştırma çağrısı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Pakistan’daki Khyber Pakhtunkhwa (KP) Meclisi, 2 Aralık’ta dijital varlıkları ve kripto para birimi madenciliğini yasallaştırma yönünde bir çağrıda bulundu.

Kararda ne deniyor?

Karar, Pakistan federal hükümetine ülkedeki kripto para birimlerinin yasal sorunlarını ele alma çağrısında bulunuyor.

Kararın yazarı Dr.Sumera Shams’ın bir Tweetinde, Pakistan’ın kuzeybatısındaki vilayetinde hem oylama fotoğrafları hem de karar taslağı gösteriliyor:

Pakistan kripto para birimine açılıyor

Waqar Zaka adlı Pakistanlı bir kripto tutkunu, Pakistan’da kripto para birimi sahipliğini yasallaştırma adımına liderlik ediyor.

17 Aralık’ta, Zaka’nın kripto para birimlerinin yasallaştırılmasına ilişkin verdiği bir dilekçe ile ilgili oturum yapılacak. Sindh Yüksek Mahkemesi, Pakistan federal hükümetinin ve ilgili kuruluşların bu tarihe kadar dilekçeye yanıt vermesini şart koşuyor. Aksi takdirde hükümet davayı kaybedecek ve kripto para birimleri Pakistan’da yasal hale gelecek.

Khyber Pakhtunkhwa’daki yasa koyuculardan ve ünlülerden gelen siyasi baskı artıyor.

Bir Facebook gönderisinde, medya kuruluşu Dekhlo, Zaka’nın Pakistan’ı kriptoya açma isteğini vurguladı. Ayrıca, Pakistan’ın dijital düzenlemelerindeki ilerleme eksikliğinden dolayı PayPal gibi dijital hizmetler için listelenmediğini söylediğini belirtti.

“Zarar vermeyin” yaklaşımı

Pakistan federal hükümeti, KP’nin kararını görmezden gelebilir ve 17 Aralık duruşmasında savunma yapabilir ancak bir miktar ilerleme kaydediliyor.

Pakistan Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, 6 Kasım’da dijital varlık ticaret platformlarının düzenlenmesi hakkında bir durum raporu yayınladı.

Yazarlar, dijital varlıkları düzenlemek için çeşitli yaklaşımlar olduğunu belirtti. Hükümet, “Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) tarafından” zarar vermeme “yaklaşımı olarak tanımlanan bir yaklaşımı izleyecektir.

Yazarlar ticaret, aracılar, uzlaşma ve risklerle ilgili sorular sorarken, aynı zamanda halkın görüşleri de dikkate alınıyor.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin