Dark Pools, kripto piyasasını etkileyebilir mi? - Kripto Para Haber
Dark Pools, kripto piyasasını etkileyebilir mi? - Kripto Para Haber

Kripto piyasası Dark Pools ile tanışıyor: Peki nedir bu Dark Pools?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geleneksel finans piyasalarındaki anonimlikleriyle tanınan Dark Pools, kripto para ticaretinin bir parçası haline geliyor. CoinMarketCap 2 Ekim 2018 tarihli bir raporda, anonim satış uygulamalarının kripto para piyasası için kötü olmayacağını belirtti.

Dark Pools nedir?

Varlık yönetimi şirketleri gibi geleneksel ticaret kurumları için ayrıldıktan sonra, Dark Pools artık kripto para birimi ticaretinin bir parçası haline geliyor. Peki Dark Pools nedir ve neden hakkında bu kadar çok tartışma var?

Basitçe Dark Pools, gelişmiş pazarlarda kullanılan elektronik ticaret platformlarıdır. Ve elektronik ticaret platformları neredeyse otuz yıldan beri süregelen geleneksel borsalardan çok farklılar. Dark Pools, tüccarların kimliklerini, işlem hacimlerini veya fiyatlarını açıklamak zorunda kalmadan büyük blok payları satın almasına veya satmasına izin veriyor.

Bu platformların sahip olduğu kötü şöhretin çoğu, talihsiz ismine bağlı. Dark Pools’un, Dark Web veya karaborsa ile ilgisi yok, bu yüzden çoğu kez yanlış anlaşılıyorlar.

Pool kelimesi, dünya piyasasını ifade ederken Dark kelimesi, teklifleri veya pazar uygulamalarını ifade ediyor.

CoinMarketCap raporda sadece küçük bir Dark Pool’un böyle bir şekilde faaliyet gösterdiğini belirtiyor. Dijital varlık borsası LXDX’in kurucusu ve CEO’su Josh Greenwald tarafından yazılan raporda, Dark Pool’un fiyatlandırmalarını, borsalardan, yani tekliflerini ve taleplerini gösteren piyasalardan elde ettikleri açıklandı.

Dark Pools, kripto dünyası için neden gerekli?

Greenwald, Dark Pools’un kurumsal boyuttaki siparişleri aydınlatılmış bir platformda sergilemek ve pazar etkisini en aza indirecek şekilde inşa edildiğini belirtti. Üst düzey ticaret algoritmaları, borsalarda norm haline geldikçe, hem küçük perakende yatırımcıları hem de büyük kurumlar bu botları baypas etme ve karlı bir ticaret yapma yollarını arayacaklar.

CoinMarketCap, karanlık ticaretin en iyi alternatif olabileceğini söyledi. Tek bir grup “istekli alıcıyla” ilgilenmek, kamu piyasasındaki görüşün dışında, adil bir fiyatlandırmayı kolaylaştırıyor.

Greenwald Dark Pools’un, kurumlar için gerekli olduğunu ve çoğu kez yatırım fonu, ETF’ler veya daha küçük yatırımcıların bir araya geldiği piyasalar için iyi olabileceğini belirtti.

btcmanager

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin