Fidelity ve Square, olumlu Bitcoin düzenlemelerinde lobi yapmak yeni konsey oluşturuyor
Fidelity ve Square, olumlu Bitcoin düzenlemelerinde lobi yapmak yeni konsey oluşturuyor

Eski CFTC Başkanı: 2019 düzenleyicilerin kriptoya darbe vurduğu yıl olarak hatırlanabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Eski Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) başkanı Christopher Giancarlo, bu yaz, kurum ile yollarını ayırmıştı. Giancarlo, 2019’un düzenleyicilerin kripto para birimlerine bir cevap vermeyi düşünmeye başlayabileceği yıl olmasını beklediğini belirtti.

Giancarlo, 9 Ekim’de yayınlanan The Block adlı sektör haberleri röportajı sırasında görüşünü dile getirdi:

2019’un, düzenleyicilerin ve politika yapıcıların bunlardan haberdar olmaktan daha fazlasını yapmaları gerektiği, ancak aslında politik bir cevap vermeleri gerekebileceği konusunda artan bir beklentinin olduğu yıl diyebilirim.

Libra harekete geçmek için düzenleyicileri teşvik ediyor

Giancarlo ayrıca, düzenleyicilerin “Libra ve merkez bankası dijital para birimleri beklentisinden” dolayı bu yıl kripto alanına katılımlarını artıracağına inanıyor. ”ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu başkanı Jay Clayton’un muhtemelen politik cevaplar hakkında düşündüğünü kaydediyor.

Ayrıca, Giancarlo, “dijital doların ciddi bir şekilde düşünülmesinin zamanı geldi” dedi. Ona göre, doların hegemonyası böyle bir gelişme ile daha da artacak:

Doların, dünyanın birincil rezerv para birimi olarak statüsünün dijital bir bileşenle güçlendirilmesi ve geleneksel bankacılık sistemini rahatsız etmeyecek şekilde yapılması gerektiğini, ancak geleneksel finans aracılarının doların dijital bileşenin bir rol oynaması gerektiğini düşünüyorum.

CFTC eski başkanı : “Dijital dolar fikri ciddi şekilde düşünülmeli”

Giancarlo, “Federal Reserve’in mevduat kabul eden bir kurum haline geldiğini, ancak bankaların bunu yapmaya devam edeceği ve dijital bir dolar biçimine erişim sağlamak için tek tip bir teknoloji protokolleri kullanacağını” kabul ettiğini belirtti.

Cointelegraph’ın 29 Eylül’de bildirdiği gibi, kripto para türevleri firması LedgerX, CFTC’nin başkanı olduğu sırada Giancarlo’nun, şirketin CEO’su Paul Chou’ya karşı kişisel önyargısı nedeniyle, değiştirilen Türev Takas Takımı kaydının onaylanmasını engellediğini iddia etmişti.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin