featured

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem: “Türkiye destekleyebilir.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, Türkiye’nin Venezuela’nın Petro’sunu destekleyebileceğini dile getirdi.

Sputnik News’te yayınlanan bir habere göre, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, Venezuela’nın dayanak varlık olarak petrolü kullandığı kripto parası Petro’yu çok önemli bulduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem: “TCMB de çalışma yapmalı.”

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem şunları söyledi:

Venezuela’nın Petro dijital parasının gelişmekte olan ülkeler içinde çok önemli bir para birimi olacağını düşünüyorum, Türkiye bunu destekleyebilir.

Ertem, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) da bu konuda çalışma yapması gerektiğini belirtti.

Petro nedir?

Bir süredir kripto para birimi için çalışmalar yürüten Venezuela, ABD’nin ambargosundan kurtulma amacıyla hazırlanan “Petro” adlı dijital paranın petrol destekli olacağını söylemişti.  İhraç edilen bir El Petro, 1 varil Venezuela petrolüne eşit olacak. Piyasaya sunulan 100 milyon El Petro’dan şimdilik 82,4 milyon adeti satılacak. El Petro, arkasında gerçek bir varlık bulunması ile diğer kripto para birimlerinden farklı bir noktada bulunuyor.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun açıklamasına göre, Petro’nun ön satıştaki ilk gününden 735 milyon dolar toplandı. Petro isim kripto para birimini yöneten hükümet yetkilisi Carlos Vargas, Petro’nun Katar, Türkiye, Avrupa ve ABD’deki yatırımcılardan ciddi anlamda ilgi gördüğünü dile getirdi.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin