Elon Musk, kripto yatırımcılarına tek cümle bir tavsiyede bulundu
Elon Musk, kripto yatırımcılarına tek cümle bir tavsiyede bulundu

Elon Musk, Bitcoin varlığıyla şaşırttı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tesla Motors’un ve SpaceX’in kurucusu, teknoloji milyarderi ve girişimci Elon Musk, 22 Şubat Perşembe günü Twitter’da, Bitcoin varlığını açıkladı. Daha önce “Elon Musk Bitcoin yaratıcısı olabilir mi?” söylentileri gündeme damga vurmuştu.

“Yıllar önce arkadaşım göndermişti.”

Ünlü CEO Twitter takipçilerine, aslında hiç kripto para satın almadığını ve yalnızca bir arkadaşının hediye ettiği az miktarda Bitcoin’e sahip olduğunu söyledi.

Elon Musk Bitcoin varlığını açıkladı.
Elon Musk Bitcoin varlığını açıkladı.

Dolandırıcılık hesaplarından endişe duyduğu anlaşılan bir takipçisi, 22 Şubat’ta Musk’a bir tweet’te “Neden bütün spamler son zamanlarda ortaya çıkıyor?” diye bir soru yöneltti.

Konuyu Twitter CEO’su Jack Dorsey’e ilettiğini söyleyen Elon Musk Bitcoin varlığının 0.25 BTC’den ibaret olduğunu belirtti. Bu miktarın bir arkadaşı tarafından yıllar önce gönderildiğini belirten Musk, “Kelimenin tam anlamıyla sıfır kripto paraya sahibim.” şeklinde bir ifadede bulundu.

Elon Musk Bitcoin yaratıcısı olduğu yönündeki iddialara noktayı koymuştu

Musk, Kasım 2017’de eski SpaceX stajyeri Sahil Gupta tarafından iddia edilen “Musk muhtemelen Bitcoin’in efsanevi isimsiz yaratıcısı Satoshi Nakamoto idi.” söylentisine noktayı koymuştu.

Geçen sene Musk, ortada net bir veri olmamasına karşın kripto para topluluğunda en çok konuşulan kişiler arasında yer alıyordu. Kasım ayında ortaya atılan, “Elon Musk Bitcoin kurucusu Satoshi nakamoto olabilir mi?” teorisine kanıt olarak, C++ (hem SpaceX hem de Bitcoin tarafından kullanılan kodlama dili), küresel sorunları çözme tutkusu ve konuyla ilgili sessizliği olarak gösteriliyordu.

Fakat tüm bu teoriler, Elon Musk’ın kripto paralarla alakası olmadığını belirtmesiyle çok uzun ömürlü olmadı. Ayrıca Satoshi gerçek kimliğini ortaya koymak istemediği sürece Bitcoin yaratıcısının gerçek kimliği de muhtemelen hiçbir zaman bilinemeyecek.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin