ozbekistan

Cumhurbaşkanı açıkladı: Özbekistan kripto para faaliyetlerine hız katıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Özbekistan’ın, kripto madencilerini daha da ön plana çıkarmak ve yabancı yatırımcıları çekmek için kendi ulusal kripto para madenciliği havuzunu ve ona eşlik edecek bir kripto para borsasını başlatmak istediği bildiriliyor.

Özbekistan Cumhurbaşkanı, bir konferansta kripto para birimi ve Blockchain sektörü için bu yılki planlarını açıkladı.

Özbekistan yerli ve yabancı madenciler için bir cazibe merkezi olacak

Kuruluşun planları, ülkedeki yerli ve yabancı madencilerin madencilik gücünü pekiştirmeye yardımcı olacak bir ulusal madencilik havuzunun başlatılmasını ve madencilerin dijital varlıklarını satmalarına yardımcı olmak için bir kripto para birimini içeriyor.

Yerel haber kuruluşları, ülkenin kripto para madencileri için şeffaflığı ve güvenliği artırmak ve yabancı yatırımcılar için daha cazip hale getirmek için ulusal madencilik havuzunu başlattığını bildirdi. NAPM ayrıca havuzun enerji verimliliğini artıracağını iddia ediyor.

Uznex borsası açılıyor

Uznex olarak adlandırılan dijital varlık borsası, ülkenin başkenti Taşkent’te bulunuyor ve Güney Kore Kobea Grubu tarafından işletilecek. Borsa ETH / BTC, ETH / BCH ve BTC / BCH gibi birkaç işlem çifti listeliyor. İşlem platformunun web sitesi beta sürümünde ancak kullanıcılardan para çekmek için bir ücret alınacağı zaten belirtilmiş durumda.

Hamleler kripto paralardan ötesini de içeriyor. Geçen aralık ayında ülkede kripto para birimi ticaretini sadece lisanslı borsalarla sınırlayan bir emir yayınlandı.

Hükümet ayrıca yerli kripto para madencileri için elektrik fiyatlarını üç katına çıkardı ve operasyonlarının kârlılığını tamamen kırdı. Ancak madenciler ulusal madencilik havuzuna taşınırsa kârlılıkları yeniden artabilecek.

NAPM Müdür Yardımcısı Vyacheslav Pak:

Bence bu, bu havuza katılımı teşvik etmek için temel önlemlerden biri olacak.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin