altcoin piyasası
Cuma günkü kripto piyasası düzeltmesinden sonra dikkat çeken 4 altcoin

Cuma günkü kripto piyasası düzeltmesinden sonra dikkat çeken 4 altcoin

service service
Share

Share This Post

or copy the link

13 ay süren ayı piyasası nihayet yeni alıcıların ilgisini çekmiş olacak ki özellikle Mayıs ayında görülen fiyat hareketleri yükseliş piyasasına girdiğimizin ilk sinyallerini verdi.

Son yaşanan ralli ile Bitcoin (BTC), geçen yazdan bu yana ilk kez 8.000 doları gördü. Ancak bu hafta bitimine doğru yatırımcıların kâr satışları ile kripto para piyasalarında bir düşüş yaşandı.

Yatırımcıların bu düşüşü alım fırsatı olarak görmesi muhtemeldir. Böyle durumlarda ise kripto paraların geneli bir yükseliş yaşarken bazı kripto paralar piyasadan ayrışarak daha yüksek getiri elde ediyorlar.

İşte son krizin ardından toparlanmada öne çıkma ihtimali olan birkaç altcoin

Ethereum (ETH)

Ethereum’un son dönem avantajlarına bakacak olursak; piyasanın en büyük altcoini, piyasadaki dapp’ların ve birçok tokenin altyapısını oluşturan büyük bir proje. Bazı uzman görüşlere göre Bitcoin’in mevcut fiyatı ile orantı kurulduğunda ETH’nin şu an ki fiyatı 400 dolar seviyelerinde olmalı. Özetle, yatırımcılar Bitcoin yerine altcoinlere yöneldiklerinde ETH’nin kısa sürede 400 dolar seviyelerine çıkabilmesi muhtemel.

Dezavantajlarına değinecek olursak; uzun vadeli gelişim planları ile ilgili bazı çelişkili görüşlere dikkat çekebiliriz.

Bu haberlerde ilginizi çekebilir…

NEO (NEO)

Potansiyel görülen diğer bir kripto para olan NEO’nun avantajlı yönleri; Ethereum ile aynı sektörde olan NEO, akıllı sözleşeme platformu olarak bölgesel bazı üstünlüklere sahip. Ayrıca NEO 3.0’ın lansmanını bekleyen heyecan bir topluluğu var. Bunun yanında NEO’nun yakın zamanda ABD’ye yönelik 100 milyon dolarlık bir “EcoBoost” ekosistem geliştirme fonu ortaya çıktı.

Tüm zamanların en yüksek değerinden oldukça uzakta olan NEO için birçok kimse, geliştirme geçmişinin ve ekibinin performansı hakkında soru işaretlerine sahip. Mevcut fiyat bölgesi ise önemli dirençlere sahip NEO’nun bir sıçrama için 14 – 16 dolar aralığını kararlı şekilde geçmesi bekleniyor.  

Tomochain (TOMO)

Listedeki sürpriz diyebileceğimiz altcoin Tomochain, 150 masternode mimariye sahip proof-of-stake Blockchain platformu olup şu anda piyasada bulunan en popüler küçük sermayeli altcoinlerden biri.

TomoChain, tüm EVM uyumlu akıllı sözleşmeleri, protokolleri ve atomik çapraz zincir token aktarımlarını destekliyor ve platformda dapp’ları yerleşik tutmaya başlıyor. TomoChain dapp’ların odak noktası, projenin mobil uygulaması. Bu uygulama, yatırımcıların günlük ödül olarak token almalarını sağlayarak aktif kullanım hedefliyor. Yakın zamanda ise dapp tarayıcı işlevselliği eklemeleri bekleniyor.

Hala çok az sayıda borsada listelenen altcoin’in bu durumu en büyük dezavantajı, büyük kripto para borsalarına bağlı kalmayı tercih edenler Tomochain’e yatırım yapmaktan vazgeçebilir. Fakat potansiyeli olan bu proje, kendine yeni borsalar buldukça artan talep altcoin için bir katalizör etkisi oluşturabilir.

Fantom (FTM)

Popülerlik yolunda ilerleyen bir altcoin olarak görülen Fantom, sosyal medya platformlarında sessiz sedasız sağlam bir temel oluşturuyor gibi görünüyor. Fantom, dünyanın genişleme ve onaylama zamanlarını içeren sorunları çözen ilk DAG tabanlı akıllı sözleşme platformu olarak tanımlanıyor. Projenin büyük şirketler ve devlet kurumları ile aktif bir şekilde çalıştığı yönünde bazı spekülasyonlar var.

Projenin ekibi iddialı konuşsa da ekibin finansal şeffaflık eksikliğine dair bazı endişeler var. Tomochain’e benzer şekilde, bu altcoinin şu anda en tanından borsası KuCoin olarak gözüküyor.

Bu altcoinler haricinde Stellar (XLM), Ontoloji (ONT), OmiseGO’da (OMG) takip edilmesinde yarar olan altcoinler.

Altcoinler,  yatırımcıların ciddi paralar kazanma potansiyeline sahip finansal varlıklardır.  Ancak mevcut riskler oldukça yüksek olup, hiçbir şekilde göz ardı edilemez. Altcoinlere yatırım yapmak için bir çıkış noktası arayanlar için yukarıda bahsettiğimi altcoinler bir referans noktası olabilir.

sludgefeed

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin