kripto para düzenlemesi
Piyasada, kripto para düzenlemesi, kripto fiyatlarını doğrudan etkliyecek görüş hakim

CTFC Eski Başkanı: “Kripto para düzenlemesi yapılmadan kripto paralar hakkında aşırı değerli demek doğru olmaz”.

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Forbes’in bildirdiğine göre, ABD mali düzenleyicisi Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu’nun (CFTC) eski başkanı Jim Newsome, iddia edilen kripto para “balonunun” yakın zamanda patlamayacağını öngörüyor. Newsome, kararlı bir kripto para düzenlemesi olmadan kripto para fiyatlarının aşırı değerlendiği hükmüne varmanın henüz erken olduğunu düşünüyor.

Newsome’a ​​göre, kurumsal yatırımcıların kripto para piyasasında aktif rol oynamamasının başlıca nedenlerinden biri hala somut bir düzenleyici çerçevenin olmamasıdır. CFTC’nin eski başkanı Jim Newsome Forbes’a verdiği demeçte, piyasa ile ilgili açık yönetmelikler olmadıkça, büyük para girişinin olmayacağını iddia etti. Büyük para girişlerinin olmadığı bir kripto piyasasında ise herhangi bir patlamanın olmasına ihtimal vermediğini de sözlerine ekledi.

Kripto para piyasası ile ilgilenen piyasa yorumcularının ise kripto paraların fiyatlarının aşırı değerli olup olmadığı konusunda fikir ayrılıkları devam ediyor.

Jim Newsome, şu an yeni pozisyonu olarak ABD politika yapıcılarına kripto para piyasası hakkında danışmanlık görevini yürütüyor. Forbes’da bildirildiğine göre ise Newsome, ABD politika yapıcılarına Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) eski başkanı Paul Atkins ile birlikte bir rapor sunmaya hazırlanıyor.

Kripto para düzenlemesi için CTFC ve SEC başkanı da tanıklık yapmıştı

Kripto varlıklarını ve onların iş uygulamalarını düzenleme konusu ise 2018’in gündemini oldukça meşgul edecek gibi gözüküyor. Zira iki ulusal ajans olan CTFC ve SEC bu konuda oldukça yoğun çaba harcıyorlar. İki ulusal kurumun başkanı da bu düzenlemeler ile yakından ilgileniyorlar. Şu an uygulanan politika ise endüstrinin gelişmesine odaklanmış durumdadır.

Bilindiği gibi 6 şubat tarihinde CFTC ve SEC’in iki başkanı J. Christopher Giancarlo ve Jay Clayton kripto para piyasası ile ilgili yapılan duruşmada tanıklık yapmışlardı. Tanıklık esnasında iki başkan, mevcut ABD düzenlemelerine uymak adına yeni gelişen bu ürün ve hizmetler hakkında kesin yargılarda bulunmaktan kaçınan bir görüş bildirdiler.

Ortak duruşmanın ardından, piyasalar, Clayton’ın daha önce de yinelediği  politikaya büyük ölçüde reaksiyon gösterdi. Önümüzdeki bir diğer sıcak gelişme ise Uluslararası  kripto para piyasası düzenleme çabasının daha fazla güncellemesi ve detaylarının görüşüleceği G20 zirvesi olacak. Kripto para piyasasının yakında takip edeceği G20 zirvesi, Mart ayının sonunda Arjantin’in Buenos Aires kentinde yapılacak.

cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin