Bitcoin 9 bin doların altına geriledi
Bitcoin 9 bin doların altına geriledi

Bitcoin 9 bin doların altına geriledi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

CoinMarketCap verilerine göre; Bitcoin 9 bin doların altına düştü ve son olarak 8.539 dolara kadar geriledi. Bitcoin haberin yazılış dakikası itibarıyla 8.809 dolardan işlem görüyor, bugün yüzde 9 oranında değer kaybetti.

Bitcoin 9K'nın altına düşüyor, haberlerin üzerine Altcoin'ler %16 düştü
Bitcoin 9 bin doların altına düştü!

Haftalık zirve olan 11.675 doları 5 mart tarihinde gördükten sonra, Bitcoin düşmeye başladı. Neredeyse yüzde 27 oranında düşüş var. İlk 10 coin, dünün düşüşleri ile karşılaştırıldığı zaman, yüzde 4-6 oranında düşüş yaşadı. Bugün ise, CoinMarketCap’de, ilk 10 altcoin’de olan düşüş yüzde 16 seviyelerine kadar ilerledi.

Bitcoin 9K'nın altına düşüyor, haberlerin üzerine Altcoin'ler %16 düştü
Bitcoin 9 bin doların altına düştü!

Tüm kripto para birimleri için toplam piyasa kapitalizasyonu, şu an 358 milyar dolar. Bugün ise aylık en düşük seviye olan 344 milyara kadar düştü.

Bitcoin 9K'nın altına düşüyor, haberlerin üzerine Altcoin'ler düştü
Bitcoin 9 bin doların altına düştü!

Kırmızıda olan ilk 10 altcoin arasında, sadece bir hafta içerisinde NEO yüzde 34 oranında değer kaybetti. Mart 2 tarihinde 130 dolar civarında olan NEO, şu an 86 dolar civarından işlem görüyor.

Ethereum da aynı şekilde bugün aylık en düşük seviyelerde, 6 Şubat tarihinden bu yana ilk kez 700 doların altında dip gördü.

Marketin tersine dönmesinin sebebi

Marketin tersine dönmesinin sebebi büyük ihtimalle; 7 mart tarihinde US Securities and Exchange Commission (SEC) tarafından yayınlanan bildiride yer alan, tüm kripto para borsalarının işlem güvenliklerinin, komisyona kayıt olmak zorunda olmasından kaynaklanıyor.

Kripto para piyasasında olan baskıda, 8 martta Japon Finansal Hizmetler Dairesi (FSA) tarafından verilen, yedi kripto para borsası için uygulanan “ceza bildirimleri” ile arttı.

8 mart tarihinde raporlanana göre; çoklu raporlar sonucunda, aralık tarihinden beri kripto para piyasasının tersine dönmesinin nedeni, aralık ve şubat ayı arasında gerçekleşen, iflas eden Mt.Gox ve avukatlar arasında geçen 400 milyar dolarlık satış. Mt.Gox eskiden dünyanın en büyük kripto para borsasıydı ama 2014 yılında büyük bir hack olayı yaşayınca iflas etti.

Bitcoin

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin