Crypto Quant CEO'su, Bitcoin balinalarının stratejisini paylaştı!
Crypto Quant CEO'su, Bitcoin balinalarının stratejisini paylaştı!

CryptoQuant CEO’su, Bitcoin balinalarının stratejisini paylaştı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – CryptoQuant’ın ünlü zincir üstü analisti ve CEO’su Ki Young Ju, davranışları birbirine bağlı olan balinaları (bir kripto para biriminin büyük sahipleri) izlemek isteyenler için “profesyonel ipucu” paylaştı: BTC balinalarını düşük likiditeye sahip borsalarda takip edin, Binance’de değil.

Ki Young Ju, önemli balina işlemlerini tespit etmek için düşük likiditeye sahip borsalara dikkat edilmesini öneriyor. Bu yaklaşımı göstermek için Huobi, BitMEX, ByBit, Deribit ve OKX gibi vadeli işlem platformlarından bazı alım satım örneklerini paylaştı.

Analizine göre, tüm uzun pozisyonlar Ocak 2023’te Bitcoin’in 16.500 ila 18.000 dolar arasında yatay hareket ettiği dönemde açıldı. Bu birikim dönemi daha sonra Bitcoin’in 31.400 doların üzerine çıkan bir ralliye temel oluşturdu.

Ki Young Ju’nun gösterdiği gibi, bu birikim döneminde balinalar tarafından bir dizi “görünür” ticaret yapıldı. Bir Huobi balinası Bitcoin’i 16.819 dolardan satarak kâr elde etti. Diğer düşük likit borsalardaki balinalar da 17.000 doların altında uzun pozisyonlar açtı. Bu da pozisyonlarını kaldıraç kullanmadan bile ikiye katlama potansiyeline sahip olduklarını gösteriyor.

Buna karşılık, Binance’in (BNB) istatistiklerine bakarsak, yüksek işlem hacmi nedeniyle bireysel ticaret davranışını tanımlamayı zorlaştırıyor.

Güncel verilere göre, Bitcoin büyük spot platformlarda 30.640 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin (BTC) vadeli işlemlerinde güvenilir “satış” göstergesi yok

Ki Young Ju, balinaların davranışını güvenilir bir şekilde belirlemek için Alıcı Alım/Satış Oranı veya uzun/kısa oranı için uyarıları ayarlamanızı tavsiye ediyor. Bir balina uzun bir pozisyon açtığında bu oran hızla yükselir.

Ancak balinaların düşüş eğilimini göstermek için güvenilir bir “ters gösterge” bulunmamaktadır. Piyasa emirlerini kullanarak uzun pozisyonlarını kapatmadıkları için bu gösterge “kısa pozisyon” tespiti için kullanılamaz.

Daha önce bildirildiği üzere, 21 Haziran 2023 tarihli işlem seansı, Bitcoin (BTC) ayıları için en zorlu dönemdi. Vadeli işlem yatırımcıları, büyük ölçüde “kısa” olan pozisyonlarda 100 doların üzerinde kaybetti.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin