Araştırmalara göre çoğu kripto para borsası zayıf bir KYC politikasına sahip.
Araştırmalara göre çoğu kripto para borsası zayıf bir KYC politikasına sahip.

Cryptopia Borsası hacklendi mi? İşte detaylar…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

11 Kasım’da AurumCoin’in (AU) web sitesinde bir kripto para borsası olan Cryptopia‘nın saldırıya uğradığı ve Cryptopia’nın cüzdanından on binlerce AU tokeninin çalındığı belirtildi. AurumCoin, Cryptopia‘nın herhangi bir saldırıyı kabul etmediğini de vurguluyor. Peki gerçekten Cryptopia Borsası hacklendi mi?

Cryptopia Borsası yüzde 51 saldırısına mı uğradı?

Aurumcoin, Cryptopia cüzdanlarından toplam 15.752,26 AU eksik olduğunu iddia ediyor. AurumCoin, altın tarafından desteklenen ilk dağıtık açık kaynaklı kripto para. Web sitelerinde yayınlanan kısa  açıklamada, Cryptopia Borsası’nın %51 oranında bir saldırıya uğradığı belirtiliyor. AurumCoin konuya yönelik şu açıklamayı yapıyor:

Cryptopia yüzde 51 saldırısına uğradı. AurumCoin kripto para ağı, Bitcoin ağına benzer şekilde herhangi birinin sorumluğunda değil, açık kaynaklı dağıtık bir kripto para birimi. Daha da kötüsü Cryptopia borsası bunu kabul etmiyor. Bu sorunu çözmenin yolu bu değil.

Hackerlar web analiz platformu ile kripto borsasını soymaya çalıştı

Yüzde 51 saldırı nedir?

Borsanın %51’inin yani bir ağın hash rate’ının çoğunluğunun kontrolünü nefret dolu bir aktör (ya da aktörler) tarafından ele geçirebildiği zamandır. Teoride bu işlemlerin onaylanması ya da reddedilmesi üzerinde kontrol sağlıyor. Bu şekilde yeni işlemler durdurulabiliyor, işlemler tersine çevrilebiliyor ve çifte harcama yapılabiliyor.

Cryptopia, Yeni Zelanda’da kurulu olan dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri ve borsada çok çeşitli kripto paralar listeleniyor. Piyasa hacmi küçük olan birçok altcoin, hayatına Cryptopia’da başladı. Borsa hack saldırısı iddiasıyla ilgili henüz bir açıklamada bulunmadı.

Cryptoglobe

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin