cryptopia
Cryptopia borsası 2 hafta sonra yeniden saldırı altında

Cryptopia 2 hafta sonra yeniden saldırı altında

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain veri bilimi firması Elementus, Cryptopia kripto para borsasına yapılan siber saldırıları araştırmaya devam ediyor. Şirketin daha önce yaptığı araştırmalarda siber saldırıyı gerçekleştirenlerin borsanın hasar tespit raporunda bildirdiğinden 8 kat daha fazla kripto varlığın çaldığını açığa çıkarmışlardı. Elementus şimdi ise bomba bir Cryptopia raporu ile bir kez daha karşımıza çıkıyor.

İlk saldırıda yaklaşık 16 milyon dolar değerinde kripto para çalan hackerlar, 15 gün aradan sonra yeni bir saldırı daha gerçekleştirdi. Elementus ise daha önceki raporunda Cryptopia kripto para cüzdanının saldırılara hala açık olduğunu iddia etmişti.

Yapılan incelemeler yeni bir saldırıya işaret ediyor

Araştırmaları ile ilgili açıklamayı yapan Elementus CEO’su Max Galka, saldırıya maruz kalan 1.948 adet riskli cüzdan bulunduğunu ve bazılarından hala fon çıkışının devam ettiğini söylüyor. Saldırı neticesinde ne kadar kayıp olduğu ile ilgili detayları ise  https://github.com/elementus-io/cryptopia-hack adresinden yayınlıyorlar. Raporun çarpıcı kısmı ise listede 5.000 cüzdanın ilk saldırıda boşaltıldığı fakat bilinmeyen Cryptopia kullanıcıları tarafından muhtemelen bu cüzdanların doldurulduğunun bildirilmesi.

Ayrıca Galka Cryptopia siber saldırı olayını gerçekleştiren kişilerin 0x3b46c790ff408e987928169bd1904b6d71c00305 Ethereum adresini kullandığını iddia ediyor.  Fon hareketinin başladığı 28 Ocak tarihinde ise 30.790 Ether bakiyesinin 0xaa923cd02364bb8a4c3d6f894178d2e12231655c adresine yöneldiğini de söyleniyor. Ether fiyatında görülen ciddi düşüşe rağmen bu miktardaki Ether tokeni şu anda yaklaşık 3,2 milyon değerine denk geliyor.

Bir önceki Cryptopia saldırısında kullanıldığı onaylanmış olan bu adres için Galka, başlangıçta borsanın fonları güvence altına almak adına aldığı bir aksiyonda kullanıldığını düşündüğü belirtti. Ancak sonrasında ise bu son fon hareketi görüldü.

Cryptopia borsası fon almaya devam ediyor

Borsa ile ilgili dikkat çekici diğer bir durum ise Cryptopia’nın hala fon almaya devam etmesi. Yeni Zelanda borsasının siber saldırıya uğramasını takiben fon yatırma işlemlerinin devam ettiği görüldü.

Elementus CEO’su Galka ise bu durumu şöyle açıklamaya çalışıyor:

Fonların çoğu maden havuzlarından geliyor. Muhtemelen, bu ödemeler otomatik olarak “doğrudan para yatırma” yoluyla ödüllerini  almayı seçen ve o zamandan beri bu ödeme yöntemini göz ardı etmiş madenciler adına gönderiliyor.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin