Cryptopay Borsası'na bombalı posta cüzdan şifresi yüzünden gönderildi
Cryptopay Borsası'na bombalı posta cüzdan şifresi yüzünden gönderildi

Cryptopay Borsası’na bombalı posta gönderen İsveçli yargılanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İsveç merkezli Cryptopay Borsası geçen sene bombalı saldırının hedefi oldu. Michael Salonen adlı İsveçli bir kripto para yatırımcısı, borsaya posta yoluyla bombalı saldırı gerçekleştirmek istedi. Ancak yetkililer tarafından fark edilen bombalı posta etkisiz hale getirildi. Cryptopay Borsası’na bombalı posta gönderen zanlının ilk duruşması 29 Ağustos’ta Stockholm’da gerçekleşti.

Cryptopay Borsası’na bombalı posta cüzdan şifresi yüzünden gönderildi

Geçen sene İsveç halkı, Bitcoin borsası ve dijital cüzdan sağlayıcısı Cryptopay’a kullanıcılarından biri tarafından gönderilen bir posta bombası haberiyle şok oldu. Michael Salonen adlı saldırgan, şirketin cüzdanının şifresini değiştirme isteğini yerine getirememesi nedeniyle şirketten memnun olmadığını söyledi.

Bir şikayette bulunmak yerine, 42 yaşındaki zanlı şirkete bir posta bombası göndermeye karar verdi. Posta bombası, Cryptopay’ın çalışanlarından George Basiladze ve Dmitrii Guniashov’un adına gönderildi. Ancak Cryptopay’ın muhasebe bulutunu işleyen ve onun kurucu ortağı Wesley Rashid’a teslim edildi. Polis, tarafından bildirildiği üzere, postanın açılması halinde ölümlere ya da ciddi şekilde yaralanmalara sebep olacaktı.

Şüpheli müebbetle yargılanıyor

Salonen, gönderdiği posta bombası için cinayet teşebbüsünden suçlanıyor, ancak hepsi bu değil, aynı zamanda İsveç kabinesinin 21 üyesine de ölüm tehditleri ve barut içeren mektuplar göndermekle suçlanıyor. Hedefler arasında Başbakan, savunma bakanı, sosyal işler bakanı, adalet ve içişleri bakanı vardı.

Herhangi ölü yada yaralı bildirilmemesine rağmen, Salonen, savcı Eva Wintzell’in, mektupları alanlara ciddi bir korku oluşturmayı amaçladığı iddiasıyla, İsveç’teki en ağır ceza olan eylemlerinden dolayı ömür boyu hapis cezasıyla karşı karşıya bulunuyor. Seçilmiş temsilcilere yönelik tehditler özellikle ciddi. Çünkü bunlar demokrasiye yönelik tehditler sayılır. Ciddi bir öfke yönetimi sorunu gözüken kişi, geçen Mayıs ayında Tayland’dan dönerken Stockholm’deki Arlanda Uluslararası Havalimanı’nda tutuklandı.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin