Cryptojacking saldırılarında inanılmaz artış
Cryptojacking saldırılarında inanılmaz artış

Cryptojacking saldırılarında inanılmaz artış

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Siber güvenlik şirketi Trend Micro’nun 29 Ağustos’taki haberine göre cryptojacking saldırılarının sayısı 2018’de 2017’nin ilk yarısına göre yüzde 956 arttı.

Trend Micro’nun yıl ortası güvenlik raporuna göre, 2018’in ilk yarısında 787.000’den fazla kripto saldırısı kaydedildi. 2017’nin aynı bölümünde yalnızca 74.500 adet kayıtlara geçmişti. Bu sayı hem zararlı yazılımlarla hem de legal araçlarla yapılan saldırıları içeriyor.

Rapora göre bu süreçte 47 yeni kötü amaçlı yazılım tespit edildi. Bu durum eski korsanların saldırılarını yoğunlaştırmasından çok, yeni korsanların türediği anlamına geliyor.

Cryptojacking mi, yoksa Ransomware mi?

Rapora göre bu dönemde korsanlar kripto paralar elde etmek için hem işletmelerin hem de bireylerin bilgisayarlarını hedef aldılar.

Raporda şu ifadelere yer verildi:

Kurumsal açıdan bakıldığında ağdaki yetkisiz kripto para madencilerin varlığı sadece etkilenen bireysel kullanıcılar idin değil, genel ağ güvenliği için de kırmızı bir bayraktır. İşletmeler için yeni zorluk cryptojacking’in yok daha sessiz, derinden ve anlaşılması zor olması Böylelikle şirketler kolaylıkla yanlış bir güvenlik hissine kapılabilirler.

Trend Micro tarafından yayınlanan rapor, diğer güvenlik araştırma firmalarının aldığı önlemlere de yer verdi. Rus siber güvenlik firması Kaspersky Lab, bilgisayar korsanlarının artık çoğunlukla cryptojacking’e yöneldiğini şu kelimenle ifade etti:

Kaspersky Lab, ransomware yazılımların gelişimini rapor etme geleneğine sahipti. Ancak bu yıl geleneğin sürdürülmesinde büyük bir engelle karşılaştık. Ransomware’in hızla yok olduğunu ve crytojacking’in onun yerini almaya başladığını gördük.

coindoo

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Her üç bilgisayardan birine Cryptojacking virüsü bulaşmış olabilir!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin