Litecoin’in (LTC) menkul kıymet olmadığı tescillendi
Litecoin’in (LTC) menkul kıymet olmadığı tescillendi

CryptoCompare araştırması: Kripto paraların sadece yüzde 16’sı merkezsiz

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain ve kripto para araştırma firması CryptoCompare tarafından yakın zamanda yayınlanan bir raporda, kripto para birimi ve Blockchain projelerinin büyük çoğunluğunun bir şekilde merkezileştirildiği ortaya konuluyor.

CryptoCompare araştırma raporuna göre, kripto paralar menkul kıymettir

Ayrıca raporda, geliştirme ekiplerinin %85’inin, ihtiyaç duyduklarında kripto varlıkları protokolünü değiştirme yetkisine sahip oldukları ortaya çıktı. Çalışmanın sonuçları özel, kontrol edilen sunucularda çalışan yardımcı programlardan kaynaklanan merkezileşmeye doğru giderek artan bir eğilime işaret ediyor. Çalışma, İsviçre Finansal Piyasa Denetleme Kurumu (FINMA) tarafından geliştirilen kılavuzları kullanarak kripto paraları menkul kıymet olarak sınıflandırıyor.

Kripto paraların sadece yüzde 16’sı merkezsiz

Böylece, yüksek düzeyde desantralizasyona sahip olan tokenler, Ethereum ve Bitcoin’de olduğu gibi bir menkul kıymet olarak yönetilemez. Ayrıca raporun sonuçları, analiz edilen kripto para birimlerinin %55’inin Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından araştırılmaya karşı daha savunmasız olan menkul kıymetler olduğunu gösteriyor.

Raporda, Satoshi’nin ademi merkeziyetçi bir gelecek vizyonu kapsamında kripto paraların sadece %16’sının merkezi olmadığı ortaya konuluyor.

Geliştirme ekiplerinin yüzde 85’i, platformlarının çalıştıkları yolu değiştirme yeteneğine sahip

Tokenler bir ödeme aracı olarak kullanılmak üzere geliştirildiyse, o zaman bazı merkezileşme belirtileri gösteren ödeme tabanlı kripto sistemlerin %63’ü ile hafif bir iyileşme görüyoruz.

Raporda ayrıca, geliştirme ekiplerinin %85’inin, platformlarının istedikleri zaman çalıştıkları yolu değiştirme yeteneğine sahip oldukları ortaya çıktı. Bu elbette ki korkunç bir düşünce…

Thenextweb

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin