Crescent Crypto CEO’su: “Bitcoin’in çok daha yükseğe çıkmasını bekliyoruz.”
Crescent Crypto CEO’su: “Bitcoin’in çok daha yükseğe çıkmasını bekliyoruz.”

Crescent Crypto CEO’su: “Bitcoin, Ay’a gidiyor ve bir Bitcoin ETF’si göreceğiz!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son zamanlarda gündemden düşmeyen Bitcoin ETF’si (borsa yatırım fonu) konusunda önde gelen birçok piyasa oyuncusu görüşlerini sunuyor. Crescent Crypto Asset Management’ın kurucu ortağı ve CEO’su Ali Hassan, bunu yapan son kişi.  Hassan verdiği röportajda belki de 18 ay içinde bir Bitcoin ETF’si görebileceğimizi belirtiyor.

 “Bu tavuk ve yumurta problemi.”

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC), Bitcoin ile birlikte sunulabilecek türev ürünler hakkında henüz bir karar vermedi.  Hssan’a ETF’nin durumu sorulduğunda, Hssan konuya yönelik şunları söylüyor:

Bu tavuk ve yumurta problemi. SEC, bireysel yatırımcılara özel yatırımcı korumalarını görmek istiyor. Topluluğun söylediği şey, bu pasif araçların piyasaya katılımı artıracağı ve bu endişelerin bir kısmını azaltacağı. Bir ürünün yakında geleceğini düşünüyoruz. Belki önümüzdeki 18 ay içinde bir Bitcoin ETF’si göreceğiz.

Crescent Crypto CEO’su: “Bitcoin’in çok daha yükseğe çıkmasını bekliyoruz.”

Geçtiğimiz yıl, Ali Hassan, Christopher Matta ve Michael Kazley isimli eski Goldman Sachs yöneticileri, yatırım bankacılığını bırakarak bir dijital varlık yönetim şirketi kurmaya karar verdi. Bunun sonucunda Crescent Crypto Asset Management ortaya çıktı.

Hassan, Crescent Crypto’nun kripto para riskiyle nasıl başa çıktığıyla ilgili olarak ise, sadece bir tane yerine 20 farklı kripto para bulundurmanın daha az volatiliteye neden olduğunu belirtiyor. Ayrıca borsaların hacklenme riskinden kaçınmak için kripto paraları sadece soğuk depolamada tuttuklarını da ekliyor. Röportajda Hassan’a Bitcoin fiyatının nereye yöneldiği de soruldu ve Hassan bu soruya şu sözlerle yanıt verdi:

Ay’a doğru. Çok daha yükseğe çıkmasını bekliyoruz.

Fonda en büyük pay, yüzde 44,7 ile Bitcoin’e ait

Ayrıca Hassan, Bitcoin fiyatının çok daha fazla yükselmesini beklediklerini vurguluyor. Kripto para piyasası tarihsel olarak değişkendir. Ancak Hassan, bu varlıkların fiyatlarında gerçekleşecek önemli değişiklikler için plan yapıyor. Hassan, fonun 90 gün süren ortalama piyasa hacmini dikkate alarak farklı seviyelerde korelasyona sahip 20 para tutarak oynaklığı azalttığını ortaya koyuyor.

Yaklaşık 50 milyon dolarlık varlığa sahip olduğu bildirilen şirket, çeşitlendirilmiş bir kripto para portföyünü gösteriyor. Yukarıdaki tabloda da belirtildiği gibi Crescent’in porföyünde 20 kripto para bulunuyor. Bu kripto paralar arasında en büyük pay, yüzde 44,7 ile Bitcoin’e ait. Bitcoin’in sonrasında Ethereum’un payı yüzde 193, Ripple’ın payı ise yüzde 8,7’dir. Fonda küçük değerlerde daha fazla kripto para var. Hssan, konuya yönelik şunları söylüyor:

Fonumuzun yaptığı, genel kripto para Blockchain varlık sınıfının değerini yakalamak. Fonu, perakende ve kurumsal yatırımcılar için karmaşık bir serbest erişim aracını çözen, sadece uzun vadeli, araçsız bir varlık olarak konumlandırdık.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin