Bitcoin'in en küçük değeri 1 Satoshi, 7 ülkenin ulusal para biriminden daha değerli
Bitcoin'in en küçük değeri 1 Satoshi, 7 ülkenin ulusal para biriminden daha değerli

Craig Wright’ın onay aldığı kurumdan Satoshi Nakamoto açıklaması geldi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dün yayınlanan basın açıklamasında ABD Telif Hakkı Bürosu, Craig Wright’ı resmi Bitcoin kurucusu Satoshi Nakamoto olarak tanımadığını söyledi. Kendini Satoshi ilan eden Craig Wright, Salı günü yaptığı açıklamada, kurumun telif hakkı kaydını kabul ettiğini belirterek, orijinal white paper ve Bitcoin kodunun yazarı olduğunu duyurdu.

Yapılan basın açıklamasında Telif Hakkı Bürosu şunları söyledi:

Genel bir kural olarak, Telif Hakkı Bürosu tescil için bir başvuru aldığında, talep sahibi sunulan malzemelerde yapılan açıklamaların doğruluğunu onaylar. Telif Hakkı Bürosu yapılan herhangi bir ifadenin doğruluğunu araştırmaz. Bir eserin takma ad altında tescilli olduğu bir durumda, Telif Hakkı Bürosu davacı ile sahte isim yazarı arasında kanıtlanabilir bir bağlantı olup olmadığını araştırmaz.

Wright kendini Satoshi Nakamoto ilan etti

İlginç bir şekilde bir telif hakkı kaydettirmek için gereken şeyler sabit bir internet bağlantısı ve 55 dolar. Bu durumda, ABD hükümetinin Wright’ı Bitcoin’in resmi kurucusu olarak kaydettiği iddiasının en iyi ihtimalle sahte olduğu anlamına gelir. Akıllara, hükümetin bu konuyu netleştirmek için neden uğraştığı sorusu gelebilir, ancak Wright’ın eylemleri bu duyuruyu gerekli kılmıştır.

21 Mayıs’ta bir basın temsilcisi, ABD hükümetinin Craig Wright’ın Nakamoto olduğunu kabul ettiğini öne süren geniş kapsamlı bir basın açıklamasında şunları söyledi:

Önemli olarak, ABD Telif Hakkı Bürosu tarafından yayınlanan kayıtlar, hem white paper’ın hem de kodun Satoshi Nakamoto takma adı altında Wright tarafından yazıldığını onaylıyor. Böylece ABD Telif Hakkı Bürosu, Craig Wright’ı Bitcoin’in kurucusu Satoshi Nakamoto olarak tanıyan ilk devlet kurumu oluyor.

Yukarıdaki açıklama yanlıştır çünkü Amerika Birleşik Devletleri Telif Hakkı Bürosu’nun amacı birilenini tanımlamak değildir. Asıl amacı, sanat ve edebiyatı koruyan bir depo görevi görmektir. Ayrıca Wright’ın bu eylemleri, bazı borsalarda Bitcoin SV’nin neredeyse %200 oranında yükselmesine sebep oldu. Kripto para şu an Coinmarketcap’a göre 100,72 dolardan işlem görüyor.

Cryptolinenews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin