Fed raporu sonrasında Stabilcoinler ile ilgili sesler çoğalıyor
Fed raporu sonrasında Stabilcoinler ile ilgili sesler çoğalıyor

İsviçre Menkul Kıymetler Borsası kendi stablecoin’ini çıkarıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

SIX olarak da bilinen İsviçre ulusal borsa grubu, İsviçre Frangı’na bağlı kendi dijital varlığını çıkarıyor. CoinDesk’e göre yeni çıkarılacak stablecoin, SIX Digital Exchange (SDX) üzerindeki işlemleri kolaylaştırmak için kullanılacak.

Stablecoin ayrıntıları açıklanacak

Borsa proje hakkında ayrıntılı bilgi sağlamadığından, istikrarlı bir CHF bazlı kripto paranın JPMorgan Chase tarafından geliştirilen JPM Coin gibi yalnızca SDX müşterileri için özel bir araç olarak işlev görüp görmeyeceği veya kripto para birimi borsalarında halka açık olup olmayacağı hakkında bilgi bulunmuyor. Ancak, fiat destekli bir SDX, tokenize edilmiş menkullerin atom takasları ve diğer Blockchain temelli varlıklar gibi bazı işlemleri oldukça kolaylaştırabilir.

SIX, Temmuz 2019’da SDX’in kuruluşunu ilan etti. Platformun 2019’un ikinci yarısında çevrimiçi olması planlanıyor. Borsa, hisse senetlerini ve tahvilleri tokenize eden işlemleri destekleyecek ve daha sonraki bir aşamada fiziksel varlıklar için mevcut dijitalleştirilmiş versiyonların listesini genişletecek.

Bunun dışında, SDX bir ticaret güvenliği token teklifi (STO) altyapısı da sağlayacak. Borsa başkanına göre, STO ihracı yoluyla fon toplamak için ideal bir platform haline gelebilir.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin