Craig Wright
Sahte Satoshi Nakamoto Craig Wright

Craig Wright, “Satoshi Nakamoto” takma isminin kökeni açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Sahte Satoshi olarak lakap takılan Craig Wright, “Satoshi Nakamoto” takma adına sahip kişi olduğuna kanıt olarak öne sürdüğü bir JSTOR belgesini paylaştı.

nChain şefi Craig Wright, Bitcoin’in asıl geliştiricisi olduğu iddiasından vazgeçmiyor

Yakın tarihli bir Skype röportajında, “Satoshi Nakamoto” takma adının kökenini ortaya çıkarması beklenen zaman damgalı bir belgeyi paylaştı. Ancak, belgede tüm ayrıntıları görebilmek için çok bulanık.

Craig Wright

Japon Adam Smith

XVIII yüzyılda Japon “aydınlanma” hareketinin liderlerinden biri olan Tominaga Nakamoto’nun, kripto para topluluğundaki en ünlü ismin arkasındaki gerçek ilham kaynağı olduğu anlaşılıyor. JSTOR belgesine göre, Nakamoto ile ilgili makaleye, Bitcoin white paper’in yayınlanmasından altı ay önce 1 Mayıs 2008’de Wright tarafından tekrar erişildi.

Nakamoto, İskoç aydınlanma hareketinin babası Adam Smith’in Japonca versiyonu olarak ele alınabilir. Nakamoto, Wright ile rezonansa giren “dürüst para” hakkında yazmıştı. Wright, Japon filozofla ortak karakter özelliklerinin bile olduğunu iddia ediyor.

Yaklaşık 1 milyon BTC’yi (şu an yaklaşık 7,1 milyar dolar) kontrol ettiği tahmin edilen Bitcoin’in gizemli mucidinin gerçek kimliği bilinmiyor. Bu, dünyaya ilk merkezi olmayan dijital para birimi verdiğini iddia eden birçok fırsatçı sahtekârın da ortaya çıkmasına neden oluyor.

Bu arada, Dorian Nakamoto adlı bir adam, gazeteci Leah McGrath Goodman’ın, tartışmalara yol açan Newsweek makalesinde gerçek Bitcoin mucidi olabileceğini iddia iddiasından sonra istemeyerek gündem olmuştu.

u.today


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin