Craig Wright kriptoseverlerin diline dolandı.
Craig Wright kriptoseverlerin diline dolandı.

Bayt ve bit arasındaki ayrımı bilmeyen Craig Wright, kripto topluluğunun diline düştü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dün, kripto sektörünün ünlü ismi Craig Wright ile Blockchain’in diğer önemli isimler arasında Twitter’da bir tartışma gerçekleşti. Craig’in yaptığı matematik hatası, kriptoseverler tarafından alaya alındı.

Craig Wright bit ve bayt arasındaki farkı bilmiyor

Craig’in iddia ettiği şey matematiksel olarak imkansızdı ve Wright savunmaya çalıştığında, bit ve bayt arasındaki farkı bilmediği anlaşıldı.

https://twitter.com/javisobr/status/1034590176000004096?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1034590176000004096&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.chepicap.com%2Fen%2Fnews%2F3287%2Fcraig-wright-tweets-out-bad-math-sparks-debate-over-data-rate-notation.html

Blockchain uzmanları, kullandığımız çoğu veri bayt olarak ölçülürken internet bağlantılarına ilişkin veri hızlarının neredeyse her zaman saniyede/bit olarak ölçüldüğüyle ilgili bazı tartışmalar başlattı.

Ayrıca Nick Johnson’ın konuyla ilgili Vitalik Buterin’e yanıt verirken işaret ettiği gibi, 1 bayt her zaman 8 bite eşit değildir:

Son olarak, endüstri uzmanlarının hala bitlerle çalışabilmelerine rağmen, daha iyi bilinen bayt formatlarında reklam verebilmek için en iyi çözümün internet sağlayıcıları olabileceğini kabul ettiler.

Bu tartışmaların sektörde bir değişime yol açıp açmayacağı merak ediliyor.

chepicap

 

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Oxford Üniversitesi Blockchain araştırma merkezi kuruyor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin