New York, Blockchain tabanlı COVID-19 pasaportu sistemini önümüzdeki hafta başlatıyor
New York, Blockchain tabanlı COVID-19 pasaportu sistemini önümüzdeki hafta başlatıyor

COVID-19 ve kripto pazarına etkileri 

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Günler geçtikçe, COVID-19 endişe verici bir hızla tahrip etmeye devam ediyor ve bu da dünya çapında milyonlarca insanı etkiliyor. Bu etki oldukça büyük ki, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) 11 Mart’ta bunun resmi bir salgın olduğunu ilan etmiş bulunuyor. Dünya ise ekonomik faaliyetlerde büyük bir aksama yaşıyor. Peki bu finansal kaosun ortasında, Bitcoin (BTC) ve kripto dünyası ne alemde?

Bitcoin

2010 yılından bu yana Bitcoin, kripto para dünyasını finansal piyasaya tanıttı ve liderliği üstlendi. Bitcoin’e inananlar arttı ve daha fazla yatırımcının fiat para sisteminden daha hızlı ve daha güvenli bir alternatif olan Bitcoin’e yönelmesiyle bu sayı yükseldi.

Fakat yeniden, yukarı tırmanmak üzere olan BTC tökezlemeye uğradı. Yılın başından itibaren yayılmaya başlayan koronavirüs salgını ile, şubatta 10 bin dolara çıkan BTC 8 bine düştü. Ardından 16 Mart’ta 4 bin dolara düşmüş haldeyken, tekrardan yukarı çıkarak 20 Mart’ta 7 bin dolara tırmandı, ki bu 4 gün içinde %75’lik bir artış demek. Yani Bitcoin için müthiş oynak bir zamanda olduğumuz kesin.

Bitcoin fiyat sıçramaları Şubat-Mart 2020, PrimeBit WebTrader

Finansal piyasalar dünya çapında keskin kayıplara maruz kalırken, merkez bankaları piyasalara likidite pompalayacak ve bu da muhtemelen fiat para değerinin düşmesine neden olacaktır. Öte yandan, BTC’nin sınırlı bir arzı vardır ve enflasyon nedeniyle fiat para birimi değerleri düştükçe kendi değerini koruyabilir.

İnsanlar aynı zamanda güvenlik önlemleri nedeniyle dijital finansal alım satım biçimlerini tercih ediyorlar. İtalya’nın önde gelen bankalarından Banca Sella, ulusal kilitlenme sırasında ödeme yapmak veya uluslararası fonları aktarmak gibi durumlarda vatandaşların finansal işlemlere devam edebilmeleri için BTC ile ticaret hizmetleri sunmaya başladı. Bu da İtalya’da Bitcoin’in kitlesel olarak benimsenmesi için büyük bir adım.

Ethereum

İkinci en değerli kripto para birimi Ethereum (ETH), BTC gibi diğer kripto devleriyle birlikte fiyat artışları gösterdi. ETH, 23 Mart günü 125 dolardan işlem görmeye başladı ve 48 saat içerisinde %12’lik bir artış göstererek 140 dolara çıktı.

ETH’nin  %12 fiyat artışı yaptığı 24 Mart, PrimeBit WebTrader

Günümüz kripto piyasası oynaklığı, COVID-19’a karşı iyileşme mücadelesi devam ederken daha da artıyor. Geçtiğimiz haftanın ETH toparlanması analistlere umut verdi. Fakat 27 Mart’ta, ETH yeniden bir tökezleme geçirdi. 140 dolarlık bir zirve yaptıktan hemen sonra düşüşe geçerek 24 saat içerisinde %7 değer kaybetti ve 130 doları gördü. 

Litecoin

Kripto piyasalarının başka bir önemli ismi Litecoin de yerinde duramadı. 14 Şubat’taki şaşırtıcı 83 dolarlık fiyat artışına rağmen LTC, koronavirüs finansal gerilimi sırasında sert düşüşlere devam ediyor. Buna rağmen, LTC tekrardan ani bir toparlanma gösterdi ve 19 Mart’tan bu yana destek seviyelerinin üzerine çıktı. Son zamanlarda ise 39 dolar civarında seyrediyor. 

LTC fiyat dalgalanması Ocak-Mart 2020, PrimeBit WebTrader

Son zamanlarında kripto fiyatları genellikle düşük olsa bile, istatistikler yatırımcıların varlıklarını satmak yerine aslında daha fazla BTC aldıklarını gösteriyor. Google Trends ve Twitter istatistiklerine göre, insanlar BTC satın almakla ilgileniyor. Ayrıca kripto para borsaları yeni hesaplarda ve trafik kayıtlarında da artış yaşıyor.

Mevcut küresel kargaşada, koronavirüs Bitcoin ve kripto paralar için en büyük zorluk gibi görünüyor. Ancak bu kripto para dünyasına değerini kanıtlaması için bir fırsat olabilir. PrimeBit ile kazanç potansiyelinizi minimum risk ile kullanın. Piyasadaki en yüksek kaldıraç imkanı ile al sat yapmak için şimdi kayıt olun!

___________________________

Kripto Para Haber, yazıda geçen bilgilerden ve ilgili ürün ya da hizmetlerle ilgili hasar, kâr-zarar ya da kayıptan sorumlu değildir. Kripto Para Haber, yazıda adı geçen şirket, ürün ya da hizmetle ilgili okuyucuların özen göstererek kendi araştırmalarını yapmalarını önerir.

Sponsorlu makaleleriniz için iletişime geçebilirsiniz / contact us

___________________________

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin