bitfinex ,
Bitfinex borsasının çalınan fonlarının bir kısmı kurtarıldı

Bitfinex planlı bakım çalışması Bitcoin fiyatını etkiledi mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Popüler kripto para borsası Bitfinex planlı bakım çalışması yapacağını resmi Twitter hesabından yayınladığı twitte duyurdu. Ve Bitfinex ve Ethfinex ticaret platformunda altyapı bakım çalışmasının tam zamanını açıkladı. Kripto borsası yetkililerinin attığı twit şu şekilde:

Planlanan altyapı bakımı şu andan itibaren 30 dakika sonra saat 8.30’da başlayacak ve 2 saat sürmesi bekleniyor. Kesin güncellemeler için lütfen Twitter ve bitfinex.statuspage.io’yu izleyin.

Kripto borsası, dünkü bildirimde ise bakım çalışmasını tam zamanı bildirmemeye karar vermişti. Nedeni olarak ise sitelerinde DDOS saldırıları gibi piyasa manipülasyonuna neden olabilecek söylentilerin önüne geçmekti.

Bitfinex ayrıca, kullanıcılara güncelleme başladıktan sonra, aktif emirlerini dönem boyunca kontrol edemediklerini, düzenleyemeyeceklerini veya iptal edemeyeceklerini de bildirdi. Bakımdan etkilenmemek adına kullanıcılara, güncelleme başlamadan önce tüm emirleri ve kapanış pozisyonlarını iptal etmeleri tavsiye edildi.

Balinaların nerede işlem yaptığı biliniyor

Geçtiğimiz yılın sonlarında ve bu yılın başlarında kripto piyasası yükselişi sırasında, tüm kripto para borsaları yeni hesapların oluşturduğu talebi ile bir tecrübe yaşadı. Bitfinex’te bu tecrübeyi edinen borsalar arasındaydı. Ancak, bu borsa kısa bir süre sonra, yeni hesap sahipleri için borsada toplam 10.000 dolarlık tutma limiti uyguladı. Bu, yine de bir hesap oluşturabileceğiniz anlamına geliyordu.  Fakat tam ayrıcalıklardan yararlanmak için fiat ve kripto sahipleri 10.000 dolar değerinde bir hesaba sahip olması gerekiyordu.

Borsa kripto topluluğuna, aşağıdakileri belirten bu duyuru ile bildirimde bulunmuştu:

Bitfinex, profesyonel yatırımcılara ve bölgesel borsalara hizmet vermeye odaklanan küresel bir likidite kaynağı. Kripto para ticaretine yeni başlayan yatırımcıların daha önce başka bir, daha basit bir platform denemelerini ve daha sonra Bitfinex’te işlem yapmasını öneriyoruz. Bu amaçla ve temel müşteri tabanımıza odaklanmamızı sağlamak için, 1 Ocak 2018’den sonra oluşturulan tüm hesaplar yeni bir etkinleştirme özkaynağına sahip olacak. Yeni hesaplar, ticaret yapabilmeleri ya da finansman sunabilmeleri için en az 10,000 ABD Doları veya muadili fiat veya kripto yatırmaları gerekecektir. Bu asgari seviyeye ulaştıktan sonra, bir hesap tamamen aktif hale gelecek.

Kripto borsası bu asgari şartı sonrasında 1.000 dolara indirdi.

Bitfinex planlı bakım çalışması esnasında BTC’de yükseliş görüldü mü?

Balinalar için sunulan Bitfinex’in bu varsayımıyla, bakımın 2 saatlik periyodu sırasında Bitcoin’in yükselme fikri ortaya atıldı. Balinaların, Bitfinex’te BTC kısa (satış) pozisyonlarında ve diğer dijital varlıkların kaldıraçlı işlemlerinde oldukça aktif oldukları biliniyor. Bu durum ise en az 2 saatlik sürede BTC’nin piyasalarda ihtiyaç duyulan değeri elde etme olasılığını akıllara getiriyor.

Fakat yazımızın yayına hazırlandığı sırada Bitfinex planlı bakım çalışmasını resmi olarak tamamladığını açıkladı. Yerel saatimize göre 11:30-13:30 saatleri arasında yapılan bakım çalışmasının ise BTC/USD kuruna olağan dışı bir etki etmediği görüldü. Böylece ortaya atılan varsayım gerçekleşmedi. Peki böyle bir varsayım neden ortaya atıldı?

Bitmex’in önceki bakımlarında benzer yükselişler yaşanmıştı

Bitmex 22 Ağustos’ta planlı bir bakımdan yaptığı sırada BTC değerinde bir artış görülmüş. Ve BTC 20 dakika içinde 400 dolar değerinde bir yükseliş yaşamıştı. Bu durum, BTC’nin değerini düşürmek için aktif kısa pozisyon bulunmamasından kaynaklı olduğu düşünülmüştü.

ethereumworldnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin