Ethereum’un Constantinople hard forku

Constantinople hard forku yaklaşırken Ethereum’da son durum

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum’un uzun süredir beklediği Constantinople hard forku ve ağ yükseltmesi bu Çarşamba günü olması planlanıyor. Ancak geçen haftaki kripto çöküşünün ardından dünde kayıpların yaşanması ile ETH’nin son kazanımlarının çoğunun kaybedildiği görülüyor.

Constantinople hard forkunun Çarşamba günü gerçekleşmesi bekleniyor

Ethereum blogunda yayınlanan son bir yayına göre, zamanlanmış yükseltme, 16 Ocak Çarşamba günü gelmesi beklenen 7080000 numaralı blokta gerçekleşecek. Hard forku daha doğru zamanlamak için ise bir geri sayım kaydedildi.

Constantinople, Ethereum ağında performans, maliyet verimliliği ve nihai konsepte ilişkin pay ispatına yönelik bir geçiş aşamasında hazırlık için çeşitli kritik güncellemeler sağlayacak. Yükseltme sırasında beş Ether İyileştirme Önerisi (EIP) uygulanacak.

İlki, EIP 145, Ethereum Virtual Machine (EVM) içindeki bit yön değiştirme talimatlarını yükseltiyor. Böylece daha az gas tokeni kullanımı sağlanacak. Bu esas olarak ‘yerel işlevsellik protokolüne ekleniyor. Böylece zincirde bazı şeyleri daha ucuz ve kolay hale getiriyor’.

EIP 1014, zincir dışındaki adresler için etkileşime izin veren başka bir performans yükseltmesi. EIP 1052, zincir operasyonlarını kolaylaştıran ve daha verimli gas sağlayan yeni akıllı sözleşme kodu doğrulama geliştirmeleri sunuyor.

Dördüncü EIP, ağdaki gas tüketimini azaltırken, sözleşmeli depolama için yeni kullanımlara izin veren net gas ölçümü öneren 1283’tür. Son olarak, EIP 1234 blok ödülünü ayarlayacak ve “difficulty bomb”u geciktirecek.

Tüm geliştirmeler, ölçeklenebilirlik endişeleriyle eleştirilen Ethereum ağına yapılan ve memnuniyetle karşılanan yükseltmeleridir.

Ethereum, üç günde yüzde 24 değer kaybetti

Ağın yükseltilmesi Ethereum’a temel bir destek verecek. Ancak ETH hala Bitcoin’in hareketleriyle çaresizce bağlı olduğu için fiyatlar tersine gitti. Yıl ortasındaki düşük seviyesinden bu yana, Ethereum neredeyse fiyatını iki katına çıkarmıştı.

Bu kazanımlar, ETH’nin son hezimetinin Perşembe gününden itibaren başlamasından bu yana yüzde 24 kaybederek yeniden eridi. Ethereum geçtiğimiz hafta sonu 160 dolara kadar yükselmişti. Ve pazarlar geçen hafta sonunda günde 16 milyar dolara kadar düştü. O zaman diliminde ise Ether’in 150 dolar fiyatı üzerinden 116 dolar seviyesine kadar düşüşüne şahit olduk.

Constantinople’nin, bu fiyat hareketlerine bakıldığında Mayıs 2017’den beri en düşük seviyelerinde gezinen Ethereum’un fiyatını desteklemediğini görüyoruz.

newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin