consensys makalesi
ConsenSys'e göre Blockchain ve kripto hakkındaki 6 büyük yanılgı

ConsenSys’e göre Blockchain ve kripto hakkındaki 6 büyük yanılgı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Brooklyn, New York merkezli Ethereum ile ilgili bir geliştirme stüdyosu olan ConsenSys’in yönetimi ve katkıda bulunanları, kripto paralar ve Blockchain teknolojisi hakkındaki çeşitli yanlış anlamaları ele aldıkları bir blog yazısı yayınladılar.

ConsenSys’in son yayınına göre, kripto para madenciliğinin çevre için kötü olduğu konusunda birçok yanlış rapor var. Örgütün belirttiği gibi, derlenen veriler ve iş kanıtı (PoW) temelli Bitcoin ağının ve diğer PoW Blockchain’in enerji tüketimini tahmin etmek için kullanılan araştırma metodolojisi “etik açıdan şüpheli yalnız bir blogger tarafından ortaya atıldı.”

ConsenSys ekibi ayrıca, PoW ağlarının çevre dostu olmadığını iddia eden bloggerların da “eldeki sorunun temel yönlerini göz ardı ettiğini” açıkladı. ConsenSys’in blogunda PoW kullanımının kusurlu olabileceğine karşı savların neden savunduğunun anlaşılmasının oldukça kolay olduğu belirtildi. Ekip ayrıca Robert Sharratt’ın “Bitcoin Çevresel Zararı Boş Laf raporları” adlı makalesinin dikkatlice okunmasını tavsiye etti.

ConsenSys: “Birçoğu hala Blockchain’i kripto para ve Bitcoin’li kripto para ile Bitcoin ile bir tutuyor”

Dahası, Ethereum geliştirme stüdyosunun blogu, Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF) 2018’de, çevreye gerçekten yardımcı olacak Blockchain konusunda en az 65 farklı meşru kullanım vakası olduğunu ortaya koyan bir rapor yayınladığını belirtiyor. Ek olarak, Ethereum ağının PoW’dan kademeli olarak PoS’a (PoS) dayalı bir fikir birliğine geçeceğini ve şu anda karşı karşıya kalabileceğimiz sorunların azalmasını sağlayacak olduğuna dikkat çekiyor.

ConsenSys’in blog notlarına göre, Blockchain ve kripto alanı hakkındaki bir başka yaygın yanlış anlama olarak (ana kullanıcı perspektifinden), “birçok insanın hala Blockchain’i kripto para ve Bitcoin ile eşdeğer” olarak gördüğünden bahsediliyor. Bununla birlikte, Bitcoin’in kripto para pazarındaki toplam payının yüzdesi, 2 yıldan bu yana yüzde 85’ten şu anda yaklaşık yüzde 50’ye düştüğü için işler değişiyor gibi görünüyor.

Kripto genelinde Bitcoin‘inkinden daha fazla kullanım örneği mevcut

ConsenSys’in blogunda belirtildiği gibi:

Her ne kadar 2017’nin kripto çılgınlığı açıkça azalmış olsa da, kripto paraların sadece Bitcoin’den çok daha fazla olduğunu kanıtlayan küresel bir token ekosisteminin temelleri attı.

Özellikle, dağıtılmış muhasebe teknolojisi (DLT) ile sadece on yıl önce Bitcoin teknik incelemesinin önerdiği kişiler arası (P2P) “elektronik para sistemi” uygulamasından çok daha fazla kullanım durumu var. ConsenSys blog yazısında belirtildiği gibi:

Ayrıca, Bitcoin ve kripto paraların uzun olan Blockchain yolunda sadece birinci aşama olduğu ve Ethereum’un programlanabilir akıllı sözleşmeleri ve merkezsiz uygulamalar gibi teknolojilerin geleceği olduğu açıkça görüldü.

Ayrıca, son zamanlarda Ethereum’un “global geliştirici üssü” nün Bitcoin’in (BTC) “iki katından fazla” olduğunu ortaya koyan yayınlanmış raporlar da var.

Howey Testi miadını doldurdu

Kripto paralar ile ilgili diğer yanılgılar, hepsinin menkul kıymet oldukları ve ihraç işlemlerinin Howey Testine göre düzenlenmesi gerektiği. Bununla birlikte, ConsenSys ekibi yeni düzenlemeler yapılmasını öneriyor. Çünkü Howey Testi gibi standartlar uzun zaman önce geliştirilmiş. Oysaki kripto para birimleri çok daha ileri teknolojilere dayanıyor.

Katman 1 ve Katman 2 teknoloji belleğinin genişletilmesi

Kripto varlıkların nasıl sınıflandırılması gerektiğine dair yaygın karışıklığa ek olarak, çeşitli kripto topluluğu üyelerinin Ethereum’un genişleyemediğine inandıkları bildiriliyor. ConsenSys ekibi buna katılmayarak; “dünyanın en zeki insanlarının bazılarının şu anda Katman 1 (örneğin, sharding) ve Katman 2 (örneğin devlet kanalları, plazma) çözümleri yoluyla ölçeklenebilirlik çözümü üzerinde çalıştıklarını dile getiriyor.

Raporlar yasadışı faaliyetlerde kriptonun değil nakit paranın kullanıldığını gösteriyor

Kripto paralar devrim niteliğinde yeni bir kavramı temsil etmelerine ve potansiyel olarak paradigma değiştirici teknolojiler haline gelmelerine rağmen, çoğu hala sadece suçlular tarafından gizlice yasadışı faaliyetlerde bulunmak için kullanıldığına inanıyor. Bu iddialara rağmen, ConsenSys ekibi, önde gelen bir Blockchain araştırma şirketi olan Chainalysis’in “Bitcoin artık darknet işlemlerinde baskın değil” adlı bir çalışma yaptığını açıkladı. ”Global Uyuşturucu Anketi (GDS) tarafından yapılan bir başka çalışma,“ uyuşturucu satın alma veya yasadışı hizmetler için ödeme aracının hala nakit para ”olduğunu vurguladı.

Tokenlerin tamamı düşünüldüğü gibi “işe yaramaz” değil

Son olarak, ConsenSys’in ayrıntılı blogu, kripto tabanlı tokenlerin “işe yaramaz” olduğunu düşünen pek çok insan olduğuna dikkat çekiyor. ConsenSys tüm token projelerinin meşru kullanım durumları olmadığını kabul ediyor. Ancak ConsenSys blog yazında, MakerDAO’nun stabil coin tabanlı ekosistemi, Brave Browser’ın Basic Attention Token’i (BAT) ve merkezsiz tahmin piyasası Augur’un REP tokenine vurgu yapıyor. Ve bu projelerin token bazlı çözümler için bazı güzel örnekler teşkil ettiğini belirtiyor.

cryptoglobe

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin