Dijital Para Birimi Grubu Başkanı: “Altcoin'ler büyük ralli için hazırlanıyor.”
Dijital Para Birimi Grubu Başkanı: “Altcoin'ler büyük ralli için hazırlanıyor.”

Bitcoin boğa koşusu kimsenin beklemediği bir yerden gelecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bir Forbes analisti, yeni bir Bitcoin rallisinin, BTC’ye dijital altın olarak yatırım yapmaya karar verecek merkez bankaları tarafından kışkırtılabileceğine inanıyor. Aslında bu benimsemenin, 2018’in başında gerçekleşmesi bekleniyordu.

Bitcoin için merkez bankaları önemli

Bitcoin’in Aralık 2017’de ulaştığı 20.000 doların üzerindeki zirveden sonra, kripto para birimlerinin tamamını dik bir düşüşe çekti. Basın zamanında Bitcoin 3.950 dolar seviyesinin bir miktar altında işlem görüyor.

Bununla birlikte, bir Forbes makalesi, London School of Economics’te bulunan Blockchain araştırma grubu başkanı Garrick Hileman’ın, merkez bankalarının bir sonraki Bitcoin rallisinde önemli bir rol oynayabileceğini yakın bir kripto podcastinde bahsettiğini ileri sürüyor.

Bankalar kripto pazarını koruyacak mı?

Hilman, Bitcoin’e “dijital altın” denmesi durumunda, satın almak isteyen birinin olması gerektiğini söyleyerek şu şekilde devam ediyor:

Kurumsal yatırımcıların yanı sıra, altın için istekli olan (dijital veya fiziksel) küresel merkez bankaları olduğu için Bitcoin üzerinde stok yapmaya karar verebilirler, bu BTC fiyatlarında keskin bir yükselişe yol açabilir.

Merkez bankaları dünyadaki faiz oranlarını yönetiyor ve para basmayı kontrol ediyor. ABD Federal Rezervi’n veya ECB’nin, BTC veya diğer kripto rezervlerini almaya karar vermeleri halinde, piyasada büyük bir talep görünebilir.

Son düzenleme kriptoda olumlu oldu

Garrick Hileman, Bitcoin ATH’sinde, piyasanın, bankaların ve kurumsal yatırımcıların gelmesini ve alım yapmaya başlamasını beklediğine dikkat çekiyor. Fakat, bu tür bir şey olmadığında, yatırımcıların daha fazla çökme korkusuyla fonlarını geri çekmeye başladığını da belirtiyor.

Bu nedenle Hileman, bankaların mevcut durumu koruyabileceğini ve Bitcoin’in daha da yükseklere ulaşmasını sağlayabildiğini düşünüyor. Araştırma grubu başkanı, dünyada yapılan son düzenlemelere gelince, Bitcoin ve tüm kripto varlıkları piyasası için faydalı olduklarına inanıyor. Ayrıca başkan, düzenlemelerin iyi bir alternatif olduğunu ve Bitcoin ve kripto’nun yasadışı hale gelmesinden korkmadığını söylüyor.

U.Today

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin