Bitcoin'e yatırım yapanlar SEC’in kararı nedeniyle darbe aldı
Bitcoin'e yatırım yapanlar SEC’in kararı nedeniyle darbe aldı

Çok beklenen Bitcoin ETF’si 3 nedenle yakında onaylanabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin’e nakit akışı sağlaması beklenen ilk Bitcoin ETF’si yakında SEC tarafından onaylanabilir ve piyasaya sürülebilir. SEC’in bir Bitcoin ETF’sini onaylaması için 3 güçlü neden var.

Piyasa yorumcularına göre Bitcoin ETF’si 3 nedenle yakında onaylanabilir!

Piyasa yorumcuları, bir konuda ortak görüşe sahip. O da Bitcoin‘in ayı piyasasından çekip çıkarılabilmesi için büyük bir haberin gerekliliği. Analistler genellikle bu haberin ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından onaylanmış bir Bitcoin ETF’sinin piyasaya sürülmesi olabileceğini düşünüyorlar. Bir Bitcoin ETF’sinin Bitcoin’e yatırım yapmayı oldukça kolaylaştıracağı ve güvenli kılacağı gibi nedenlerle önemli miktarda para çekeceği öngörülüyor.

Geçtiğimiz günlerde dünyanın en büyük vadeli işlem borsalarından biri olan CBOE bir Bitcoin ETF’si başvurusunda bulundu. Şimdi bu ETF’nin SEC tarafından onaylanma olasılığının yüksek olduğu söyleniyor. Peki neden? Piyasa yorumcularına göre bunun üç nedeni var:

1. Bitcoin fiyatındaki artış

Kripto para borsası Gemini’nin sahipleri ünlü Winklevoss kardeşlerin yaptığı Bitcoin ETF’si başvurusu, geçtiğimiz yılın Mart ayında reddedildi. Ancak o zamanki koşullar oldukça başkaydı. Geçen yılın Mart ayından bu yana piyasanın altından çok sular aktı. Bitcoin, 1.000 dolar civarında dolaşıyordu. Günümüzde ise Bitcoin’in fiyatı en az 6 kat daha fazla ve ilgi de bir o kadar yüksek. Öte yandan Bitcoin’in piyasa değeri de hala 100 milyar doların üzerinde ve düzenleyicilerin bu faktörü görmezden gelmeleri zor.

2. Saklama hizmetleri

Geleneksel yatırımcılar, riskli gördüklerinden büyük ölçüde kripto paralardan kaçındılar. Neyse ki Coinbase ve Swiss Stock Exchange’in müşterilerine sundukları saklama hizmetleri, artık kurumsal yatırımcıları piyasaya çekebilir. Ayrıca Coinbase, yakın zamanda saklama servisinde bir hafta içinde 10 müşteriye ulaştığını belirtti.

3. Düzenleyici netlik

Geçen yıl ETF’nin reddedilmesinin bir nedeni, Bitcoin piyasasının düzenlenmemiş olmasıydı. Ancak o yıldan sonra, Goldman Sachs ve JP Morgan gibi büyük yatırım bankalarının sektöre paralara girmeye başlamasıyla Bitcoin vadeli işlemlerinin ticareti başladı. Geçtiğimiz ay, SEC’in kendisi, Bitcoin, Ethereum ve diğer merkezi olmayan kripto para birimlerinin menkul kıymet olarak sınıflandırılmayacağını açıkladığında daha fazla netlik sağladı. Bu arada IRS, kripto para kullanan vergi kaçakçılarını yakalamak için uluslararası bir girişim bile başlattı.

Coinsterk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin