Bitcoin Cash
Bitcoin Cash bir ayda yüzde 81 düştü... Bu hızlı düşüş neden yaşandı?

Bitcoin Cash 11 Eylül fiyat görünümü: BCH için kritik seviye 470 dolar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin Cash 11 Eylül fiyat hareketleri için önemli olabilecek noktaları şu şekilde belirledik:

  • Bitcoin Cash dün 485 dolar seviyesinden başlayan düşüş hareketi ile 457 dolara kadar geriledi.
  • 457 dolar seviyesinden hızlı bir toparlanmaya giren BCH/USD paritesi yeni gün ile birlikte 477 dolara kadar yükseldi.
  • Satıcıların ağır bastığı ayı piyasası görünümü geçerliliğini korurken, düşük seviyelerden gelen toparlanmalar ise sınırlı kalıyor.

Bitcoin Cash son 24 saatlik fiyat hareketinde dolar karşısında yaklaşık yüzde 2 oranında düşüş yaşarken Bitcoin karşısında bu düşüşün yüzde 2,35 oranında gerçekleştiğini görüyoruz.

Bitcoin Cash 11 Eylül fiyat hareketleri

BCH/USD saatlik grafiğine baktığımızda genel düşüş eğilimini net bir şekilde görüyoruz. Piyasadan çıkan fon miktarı ile piyasa sermayesi yılın en düşük seviyelerinde bulunurken bu durum Bitcoin Cash’i de olumsuz etkiliyor.

Bitcoin Cash geçen hafta yaşanan derin düşüş sonrası gösterdiği toparlanma çabaları ile her ne kadar 525 dolar seviyesine kadar çıkmış olsa da şu an o seviyeden bir hayli uzak görünüyor. Zira 525 dolarda bir tepe noktası oluştuktan sonra paritenin –grafikte de görüldüğü üzere- yeni bir düşüş dalgasına daha girdiğini görüyoruz.

Bu düşen trend çizgisi baz alındığında ise bu trendin kırılması için ilk kritik hamlenin 475 doların üzerine çıkılması olarak görüyoruz. Sonrasında toparlanmanın devam etmesi oluşacak fiyat ortalamasına göre saatlik 100 HO’nun kırılması ile mümkün olabilecek gibi gözüküyor. Orta vade de ise 500 dolar psikolojik direnç seviyesi Bitcoin Cash için oldukça önemli bir seviye olarak duruyor.

BCH’nin gün içi hareketlerine geri dönersek, öğle saatlerindeki fiyatı olan 470 dolar seviyesi Bitcoin Cash için günlük en önemli seviye olarak karşımıza çıkıyor. Öyle ki geçmiş dönem fiyat hareketlerine bakıldığında bu seviye BCH/USD için önemli bir destek seviyesini oluşturuyor. Bunu BCH’nin 470 dolar etrafındaki salınımından da görebiliriz.

Bugün olması muhtemel 470 dolardaki bir kopma BCH’nin dolar karşısındaki yönünü tayin edebilecek güçte duruyor.

Bitcoin Cash için önemli teknik göstergeler

Saatlik grafikteki MACD bize nötr bir görünüm sunarken aşırı alım bölgesi çevresinde salınım yapan stokastik, yükseliş yönlü sinyaller veriyor. Şu an 46 seviyesinde bulunan RSI’ın 50 seviyesinin üzerine çıkma durumu yükseliş hareketini destekleyebilecekken, CCI göstergesinin de aynı oranda yukarı yönlü hareketi bunu destekleyebilir. Aksi bir durumda 470 doların altında kalınması kayıpların hızını arttırabilir.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin