Ünlüler kripto paralar hakkında ne diyor?
Ünlüler kripto paralar hakkında ne diyor?

CoinMarketCap’ta bazı kripto paralar yüzde 1.000 artış gördü! Bunun nedeni nedir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Cuma günü CoinMarketCap’ta yaşanan bir veri sorunu platformda listelenen birkaç kripto parada yapay enflasyona neden oldu. Bazı kripto paralar yaklaşık yüzde 1.000 oranında şişirildi.

Bitcoin’in bazı borsalarda 73.000 doların üzerine çıktığı gösterildi

Kripto para veri takip sitesinde Bitcoin’in fiyatı yüzde 12 artarken diğer kripto paralar daha büyük artışlar gösterdi. Sekizinci en büyük kripto para olan Aeternity’nin fiyatı yüzde 951’den fazla artarken MOAC yüzde 905 ve Bitcoin Diamond yüzde 876 değer kazanmış görünüyordu. Sitenin borsa takip özelliği de bozuldu ve yanlış bir şekilde Bitcoin’in bazı borsalarda 73.000 doların üzerine çıktığı gösterildi.

Veri hatası nedeniyle bazı kripto paralar inanılmaz artışlar gösterdi

Twitter, potansiyel fiyat manipülasyonu, hatalar ve hack ile ilgili çalkalanırken CoinMarketCap‘ten CoinDesk’e yapılan açıklamada yaşanan bu durumun bir veri hatasından kaynaklandığı söylendi. Popüler analitik platformu, yakın gelecekte daha fazla açıklama yapılacağı belirtti. Verilerin çoğu belirli bir süre sonra normalleşti. Bu durum dijital para piyasası veri sitesi CoinMarketCap’ın, platformuna borsa sıralaması güncellemeleri, haber bülteni güncellemesi, dijital para birimi sözlüğü, profesyonel bir API ve daha fazlası dahil olmak üzere çeşitli yeni özellikler eklemesinden sadece iki gün sonra geldi.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin