Açık mesaj: Ya düzenleme yapılsın ya da yeniliğin ülkeyi terk edişini izleyin.
Açık mesaj: Ya düzenleme yapılsın ya da yeniliğin ülkeyi terk edişini izleyin.

ABD için açık mesaj: “Ya düzenleme yapılsın ya da bu yeniliğin ülkeyi terk edişini izleyin.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Wall Street ve büyük kripto para temsilcisi şirketlerinden 50’den fazla temsilci Salı günü gittikleri Washington DC’de ABD Kongresi için açık bir mesaj verdi: “Ya düzenleme yapılsın ya da bu yeniliğin ülkeyi terk edişini izleyin.”

ABD düzenleme yapılmazsa terk edilecek

Ohio Cumhuriyetçilerinin bu sonbaharda bir kripto tasarısı hazırlama aşasında, Warren Davidson’un ev sahipliği yaptığı “Kripto Paralar için Yasal Kesinlik” toplantısında ABD Kongresi’ne net bir mesaj verildi. Görüşmede Nasdaq, Andreessen Horowitz, Fidelity, Coinbase ve ABD Ticaret Odası uzmanları, ABD düzenleyicilerinin şimdiye kadar kripto para  düzenlemelerini ele alma biçimlerinden duydukları memnuniyetsizlik dile getirildi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, kripto para birimleri için somut bir tanım olmadığından dolayı, kripto paraları menkul değerler olarak tanımlamak için “Howey Testini” kullanıyor. Test, yatırım sözleşmelerini menkul kıymet olarak yorumlayan 1946 Yüksek Mahkeme kararından geliyor. Ancak kripto uzmanları, kripto para birimlerinin menkul kıymet olup olmadığını belirlemek için kullanılan bu kanunun çok eski olduğuna inanıyorlar. ABD SEC Başkanı Jay Clanton ise kripto paralara hitap etmesi için eski yasaları değiştirme fikrine yanaşmıyor. Böylece süregelen belirsizlik ile gerginlik gün giderek artıyor.

Amerika gerici davranıyor

Eski bir SEC yöneticisi olan ve şimdi de kripto finans firması Circle’da kıdemli düzenleme danışmanı olarak çalışan Carla Carriveau, ABD Kongresi’nin eski standartları değiştirmek için hamleler başlatarak gerçek bir etki yaratabileceğini söyledi. Carriveau’ya göre daha sonrasında SEC’in mevcut yasaları netleştirmesi ve kripto para birimleri için muafiyet veya değişiklikler yapması böylelikle daha kolay olacak. Carriveau kongrenin artık harekete geçmesi gerektiğini vurguluyor.

Dünyanın önde gelen kripto borsalarından biri olan Coinbase’in hukuk şefi olan Muke Lempres, onlar gibi dijital döviz firmalarının da düzenleyicilerle aynı şeyi yapmasını istediklerini ileri sürdü. İstedikleri şey sadece adil ve düzenli bir pazar.

Geçmişte yapıldığı gibi yapılması gerekmiyor. Artık buna açık olmalıyız.

Düzenlemelerin yapılmaması durumunda şirketler kripto dostu olan ülkelere geçiş yapacaklarını belirtti. Şirket yöneticilerine göre artık ABD yenilikçi yönünü kaybediyor. Piyasa, BitLicense adındaki Bitcoin yasası çıktıktan sonra New York’tan çok büyük bir göçe şahit olmuş durumda.

Bir kripto alım-satım firması olan Kraken’in CEO’su Jesse Powel, ABD milletvekillerine şunları hatırlattı:

Yabancı şirketler Amerikalı rakiplerine karşı giderek yükseliyorlar ve sıkça kim daha fazla parasını yükseltebiliyorsa, kazanan o oluyor.

Cumhuriyet temsilcilerinden Tom Emmer’da panel sırasında boşa harcanacak zamanın olmadığını kabul etti. Darren Sotto’da meslektaşıyla aynı fikirde olduğunu söyledi ve şunları ekledi:

Dijital varlıkların tanımlanmalarına dayalı düzenlemelere ihtiyaç var.

newsbtc

 

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin