featured
Coinmarketcap, Güney Kore Borsaları

Coinmarketcap, Güney Kore Borsaları’nı yeniden listelemeye başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Her gün mutlaka yeni haberlerin geldiği Kripto para dünyasında asla sıkıcı bir gün olmuyor, Kısa süre önce listelemeyi durduran Coinmarketcap, Güney Kore Borsaları’nı yeniden listelemeye başladı. Site resmi bir duyuru yapmadan listelemeye başlamış görünüyor. Bu geri adım mutlaka tüm kripto para piyasalarını etkileyecektir.

Coinmarketcap, Güney Kore Borsaları’nı yeniden listeliyor

Görünüşe göre Güney Koreli kripto para ticaret platformlarında oldukça enteresan bir değişiklik oldu. Tüm kripto para birimlerinin fiyatları halen dünyanın o bölgesinde çok daha yüksek olmasına rağmen prim biraz geriledi. Örneğin  , Batı dünyası o zamanlar 11.500 ABD Doları’nı hiç aşmamasına rağmen , Güney Kore , birkaç gün önce Bitcoin’i 14.000 dolardan fazla değerde ticaret yapıyordu. Hala küçük bir boşluk olsa da, bu fark biraz daha düzelmiş oldu.

Daha açık bir ifadeyle, Upbit’te Bitcoin fiyatı şu an $12,514, OKEX ve Bitfinex ise 11,737 $ ile işlem görüyor. Bithumb’un, Bitcoin’i 12,473 ABD Dolardan değer verdiğini görmekteyiz, ki bu birkaç hafta öncesinin tam tersidir. Hiç kimsenin Bitcoin fiyatının olağanüstü biçimde normalleşmesini beklemediği için, bu düşüşün nereden geldiği henüz belli değil. Bu, Bitcoin fiyatının tüm dünyada aynı olduğu anlamına gelmiyor, ancak % 10’dan az bir prim bu günlerde oldukça normal.

CoinMarketCap’in bu fiyatları aniden tekrar dahil etme kararı oldukça tartışmalı. Bunun nedeni, bunu yapmanın herhangi bir göstergesi olmadığını ve kullanıcıların Güney Koreli fiyatlarını bir daha devre dışı bırakmalarına izin vermediklerinden kaynaklanmaktadır. CoinMarketCap’in birkaç rakibinden biri olan Live Coin Watch, bu işlevselliği sağlarken, fiyatları bazen biraz kapalı tutabiliyor. Güney Kore fiyatlarını hariç tutmak için gerçek bir sebep bulunmadığı, küresel ortalamanın biraz gergin olmasına rağmen halen açıktır.

Güney Koreli fiyatların bir kez daha çılgınlaşmaya başlamasından sonra, CoinMarketCap’in bu karara bağlı olup olmadığını görmek ilginç olacak. Batı dünyası 13.000 ABD Doları’nı aşmaya çok yaklaşmadan Güney Koreli Bitcoin fiyatının 15.000 ABD Dolarına yükselmesini beklemek mantıklı. Aynı zamanda, bu borsaların tümünün işlem hacmi şu an çok düşüktür ve bu sadece Bitcoin pazarlarını etkilemektedir; alt coinler söz konusu olduğu sürece yaygınlık kazanmaktadır.

İnsanların sahip olduğu en büyük sorulardan biri, CoinMarketCap’ın kripto para fiyatlarını kontrol etmek isteyip istemediği. Her şeyden önce, birkaç gün içinde Kore fiyatlarından vazgeçebilirler ve potansiyel olarak büyük çaplı bir düzeltme başlatabilirler. Bu belirli platform için amacın ne olduğu ve kararlarını neyin yönlendirdiği belirsizdir. Özellikle, mevcut durum çok fazla gereksiz karışıklık ve öfke yarattığından, bunun gibi değişiklikler çok daha iyi iletilmelidir.

Şu an için, bu değişikliğin bireysel kripto para fiyatları üzerinde büyük bir etkisi görünmüyor. Akıllı insanlar, Güney Koreli fiyatların yeniden dahil edilmesinden bu yana, toplam kripto para pazar payı 50 milyar dolara kadar çıktığını fark edecektir. Herhangi bir kripto para birimi CoinMarketCap üzerinde belirsiz bir kişi olarak etiketlenirse, birkaç düzine milyar dolar bir kez daha toplam piyasa hacminden silinir. Bu da dikkat çekilmesi gereken ilginç bir durum oluşturmaktadır.

TheMerkle

Güncel haberleri Telegram üzerinden takip edebilirsiniz

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin