Bitcoin gaspı
Bitcoin gaspı

Bitcoin gaspı ile alakalı 5 kişiye hapis cezası istendi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz aylarda yaşanan ve Kripto Para Haber’in de aktardığı Bitcoin gaspı ile ilgili olan çete hakkında hapis cezası istendi. İstanbul Bahçelievler’de devam eden 12 milyon liralık Bitcoin gaspı ile ilgili soruşturmada sona gelindi. Bir iş adamının 12 milyon lira değerindeki Bitcoin birikimini gasp eden 5 kişiye örgüt davası açıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, Bitcoin işlemleri hizmeti veren bir şirketin sahibi, 5 kişilik bir ekip tarafından takibe alındı. 9 Kasım 2017 tarihinde kendilerine polis süsü veren iki çete üyesi, mağduru Yenibosna’daki konutundan çıktıktan sonra zorla minibüse bindirdi. Çete tarafından Esenler’de bulunan bir otoparka götürülen mağdur burada gasp edildi. Silah zoruyla Bitcoin hesap şifrelerini temin eden çete üyeleri, hesapta bulunan 12 milyon TL değerindeki 450 Bitcoin’i kendi hesaplarına geçirdi.

Bitcoin gaspı mağduru şikayetçi oldu

İş adamı, polise başvurarak gasp edildiği ve 8 saat zorla tutulduğunu anlattı. Öte yandan mağdur, şiddete uğradığını da ifadesine ekledi. Polis araştırmalar sonucunda şüpheli olan 5 şahısı yakaladı. Bu şüpheliler hakkında ise, ‘Özel işaret ve kıyafetleri usulsüz kullanma’, ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’, ‘Silahla yağma’, ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’ suçlarından hapis cezası istendi.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin