CoinMarketCap, değişim listelerini yeniden düzenliyor
CoinMarketCap, değişim listelerini yeniden düzenliyor

CoinMarketCap, borsa listelerini yeniden düzenliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

CoinMarketCap, uzun zamandır üzerinde çalışma yaptığı bir değişikliğe hazırlanıyor. Artan ihtiyaçları göz önünde bulunduran şirket, değişen hacimlerin üzerindeki çatışmalara yanıt olarak borsa listelerini yeniden düzenliyor

Resmi bir duyuruya göre, kripto fiyat izleyici ve borsa derecelendirme sitesi CoinMarketCap.com (CMC), çarpık ticaret hacmi verileriyle ilgili kaygıların ışığında borsa listeleme yönteminde önemli değişiklikler yapıyor.

16 Temmuz itibarıyla site, sitede listelenen değişim sayısını sınırlamak için kullanmakta olduğu minimum hacim gereksinimlerini kaldırmıştır.

CMC, ilk önlemini alıyor

CMC’ye göre, bu, borsalardaki ticaret hacmi rakamlarının bütünlüğü ile ilgili yaygın endişeleri ele almak için aşamalı olarak başlatılacak olan diğer önlemlerin ilkini temsil ediyor.

CMC, borsadaki değişimlerin API’lerine erişimi temel alarak hacim verilerini saydam bir şekilde topluyorsa da, doğruluğunu tehlikeye atabilecek birkaç faktörün ortaya çıktığını kabul ediyor.

Bunlar arasında son zamanlarda bazı borsalar tarafından kabul edilen yeni bir “işlem ücreti madenciliği” modeli bulunuyor. Bu işlemde, işlem ücretleri yerli takas tokenları şeklinde geri ödenir. CMC’nin belirttiği gibi, eğer ki bu eylemi otomatikleştirmek için botlar kullanılıyorsa kullanıcıların daha fazla token tahakkuk ettirmek için ileri ve geri işlem yapması ile işlemleri karlı hale getirerek hacimleri pompalayabilir.

CMC, ticareti teşvik etmek için kullanılan son derece düşük ücret modellerinden de bahsediyor. Bu durum, genellikle hesap türü ve işlem hacminin dalgalanma oranlarına dikkat çekiyor. Bu durum, hem CMC hem de verilerine başvuran kullanıcılara opak olmaya devam eden bir değişken.

CMC, sorunun karmaşıklığını kabul ediyor

Sorunun karmaşıklığını kabul ederek, CMC, kullanıcıların hacim verilerini filtrelemeye ve ücret modellerinde veya diğer parametrelerde dikkate almaları için daha fazla yol sunmaya başladı. Site yakında hacim tutarlılığının daha iyi değerlendirilmesi için 7 günlük ve 30 günlük listeler gibi yeni metrikler sunacak.

CMC, müşterileri  Bitcoin Cash (BCH) satın almaya yönlendiriyor

CMC, kripto evrenindeki  tartışmalara yakından bakıyor, son zamanlarda Bitcoin.com bağlantısını kendi Bitcoin sayfasından kaldırarak bunun yerine müşterileri  Bitcoin Cash (BCH) satın almaya yönlendiriyor.

Yeniden isimlendirilen CMC, stratosferik büyüme kaydetti

Ocak ayında, Koreli kripto çılgınlığının belirli koinlerde kayda değer bir fiyat primine neden olduğu ve sitenin ortalama rakamlarını artırdığı bir dönemde, Güney Koreli borsaların listesinden çıkarılması tartışmaya açıldı.

Yakın zamanda yeniden isimlendirilen beş yaşındaki CMC, bu yıl Mayıs ayına kadar 60 milyondan fazla benzersiz ziyaret gerçekleştirerek stratosferik büyüme kaydetti.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

İsviçre’de Blockchain devrimi: Oylama ve bankacılık

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin