Coinmarketcap, Binance’i ilk sıraya koydu: CZ tepkileri yanıtladı
Coinmarketcap, Binance’i ilk sıraya koydu: CZ tepkileri yanıtladı

Coinmarketcap, Binance’i ilk sıraya koydu: CZ tepkileri yanıtladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), bir blog yazısında Binance ekosistemindeki tüm projelerin bağımsız olarak çalıştığını iddia etti. CZ, hiç kimsenin veya varlığın CoinMarketCap tarafından yeni başlatılan borsa sıralaması sistemini etkileyemeyeceğini belirtti. CMC son sıralama değişikliğinde Binance’i ilk sıraya koyarak tepki çekmişti.

Coinmarketcap sıralamasında Binance ilk sırayı aldı

Binance, nisan ayında veri izleme şirketi CoinMarketCap’ı satın aldıktan sonra, CMC Web Trafik Faktörü olarak adlandırılan, borsalar için yeni bir sıralama sistemi başlattı. Sayfa görüntüleme ve benzersiz ziyaretçi sayısı gibi farklı faktörleri birleştirerek 1000 puan üzerinden yapılan bir değerlendirmeyle çalışan platformda ilk ay için birinciliği Binance aldı.

Topluluk, kararın tarafsız olup olmadığına dair şüphelerini paylaşarak tepki gösterdi. Bununla birlikte, Binance’in gerçekten aylık ziyaretçiler de dahil olmak üzere çeşitli bileşenler bakımından lider kripto para borsası olduğu biliniyor.

CZ: “Ekipler birbirinden ‘nispeten’ bağımsız çalışıyor.”

Bugün erken saatlerde CZ, CoinMarketCap dahil olmak üzere şirketin sahip olduğu projelere Binance’in müdahilliğiyle ilgili şüpheleri gidermeye çalışan bir blog gönderisi paylaştı. CZ, Binance ekosistemindeki her ekibin birbirinden “nispeten bağımsız” çalıştığını, fakat yine de birden fazla hedefleri olduğunu ve köklü bir hiyerarşiye hesap verdiklerini açıkladı.

CZ, Binance’in CMC’nin yeni sahibi olmasının “biraz etkisi olduğunu” ancak veri izleme şirketinin çalışma şeklini dikte etmediklerini söyledi. Zhao ayrıca Binance veya başka bir borsanın Web Trafik Faktörü sıralamalarını etkileyebileceği yönündeki iddiaları yalanladı:

Tarafsızlık ilkelerimiz basit. Binance.com (veya başka bir borsa) hiçbir zaman “manuel olarak” bir konuma sabitlenmeyecektir. Kullanıcılar için en güvenilir verileri ve sıralamaları elde etmek için her zaman metriklerin bir kombinasyonunu kullanmaya çalışacağız. Ve Binance.com ilk sıradaysa gerçekten ilk sıradadır. Değilse ise değildir. Bu kadar basit. Herhangi bir borsa için elle yapılan hiçbir ayar yoktur.

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayımlanmıştır.

Borsalardaki Ethereum hacmi rekor kırdı! ETH ne durumda?


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin