Bitcoin’in adımını bilen analist: “Bitcoin’in parabolik modeli nihayet kırıldı!”
Bitcoin’in adımını bilen analist: “Bitcoin’in parabolik modeli nihayet kırıldı!”

Coinmarketcap artık tartışmalı borsanın Bitcoin fiyatını hesaplamaya koymayacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para veri sağlayıcısı CoinMarketCap, sorunlu Bitfinex borsası tarafından sağlanan Bitcoin fiyatlarını ağırlıklı ortalama hesaplamasından çıkardı.

Şimdi CoinMarketCap’te BTC/USD verilerini kontrol ederken, “Fiyat hariç tutuldu” mesajı ile Bitfinex’in fiyatı için tek bir yıldız işareti gösteriliyor.

Özellikle, haberimiz yayına hazırlanırken Bitcoin, diğer büyük borsalara kıyasla Bitfinex’te 300 doların üzerinde bir işlemle işlem görüyordu. Örneğin, Coinbase ve Gemini’de fiyat 5.650 dolar iken Bitfinex’de ise 5.985 dolar civarında seyrediyordu.

CoinMarketCap, web sitesindeki metodoloji açıklamasında, bu tür istisnalar için şartları şu şekilde belirtiyor:

“Herhangi bir kripto para fiyatı, kripto para için piyasa ağırlıklı fiyatların (1) ortalama ağırlıklı bir fiyatıdır. … Fiyat, serbest piyasa fiyatının göstergesi değilse, piyasa sekmesinde yıldız (*) ile belirtilen ortalamanın üzerinde manuel olarak hariç tutulur; Örneğin, bir borsa, para çekme veya yatırmayı devre dışı bıraktığında veya yasal şartlar belirli bir coğrafi bölgenin dışındaki herhangi birinin coin alımını imkânsız hale getirmesi. Algoritmalarımız rapor edilen fiyatın, pazarlar sekmesinde üç yıldız (***) ile gösterilen aynı kripto para birimi için diğer piyasa çiftleri ile karşılaştırıldığında önemli bir fark olduğunu tespit ettiğinde bazı fiyatlar da otomatik olarak hariç tutulur.


Bitfinex – Tether tartışması devam ederken CoinMarketCap’ten önemli bir hamle geldi

CoinMarketCap’in hesaplamalarının dışında kala, Bitfinex tartışması devam ediyor. Geçtiğimiz ayın sonlarında, New York savcısı, yönetimi ve sahiplerini stabil coin Tether ile paylaşan borsada 850 milyon dolarlık şirket ve müşteri fonu kaybettikten sonra, Tether’in rezervlerinden gelen açığı gizlice kapatmak için kredi kullandıklarını iddia etti.

Bitfinex, daha sonra fonların çeşitli makamlar tarafından “ele geçirildiğini” ve fonları almak için çalıştığını belirtti.

Bitfinex şimdi bir borsa tokeni satışı yoluyla 1 milyar dolar toplama hedefiyle ilk borsa arzı (IEO) başlatıyor. Teklif için resmi bir tanıtım belgesi henüz bitmemiş olsa da, Bitfinex hissedarı Dong Zhao, satışa katılmak isteyen kullanıcılardan ön sipariş almaya başlandığını belirtti.

Geçtiğimiz Ocak ayında, Bitfinex ve Tether, ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu tarafından mahkeme celbi verilmesine rağmen, düzenleyici nedenini açıkça belirtmemişti.

Veri sağlayıcı aynı zamanda, kripto para veri raporlama konusundaki endişelerin üstesinden gelmek için Bitfinex ve diğer borsalar ile Veri Sorumluluğu ve Şeffaflık İttifakı (DATA) adı verilen yeni bir ittifak kurdu.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin