coingecko
CoinGecko trafiği CoinMarketCap'in tahtını sallıyor

CoinGecko trafiği CoinMarketCap’in tahtını sallıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

CoinMarketCap.com, yıllardır çevrimiçi olarak en büyük kripto para piyasası bilgilendirme kaynağıydı. Ancak rakip bir kaynak olan CoinGecko bir numaraya yerleşmeye çok yakın

CoinMarketCap bu alanda hala bir numara olmaya devam etse de CoinGecko, lider veri sağlayıcıya hızla yaklaşıyor. Bununla birlikte, kullanıcıları platformuna çekmek için farklı bir strateji kullanıyor.

Rakamlarla iki kripto piyasası kaynağı

Her iki sitenin de aldığı web sitesi trafiğini böldüğünüzde, çok daha güçlü bir resim ortaya çıkıyor. CoinMarketCap, CoinGecko kitlesel olarak ivmesini artırırken dikkate değer bir durgunluk gösteriyor.

Mayıs ayında CoinMarketCap’ın32,8 milyonuna CoinGecko’nun yalnızca 8,75 milyon aylık kullanıcı aldığını görülüyor. Güncel durumda ise CoinGecko’nun yüzde 375 artışını görüyoruz.

2020 ilerledikçe, her iki platform da, büyük olasılıkla pandeminin neden olduğu durumdan bu yana olumlu fiyat artışlarından dolayı, kullanıcılarda bir artış görmeye başladı. Her ikisi için de web trafiği o zamandan beri artmış olsa da CoinGecko çok daha yüksek bir oranda yükseldiğini görüyoruz.

Web siteleri, toplam aylık kullanıcı sayısına göre Temmuz ayında (yıl için) zirveye ulaştı. CoinGecko, CoinMarketCap’in 46 milyon etkileşimine kıyasla 27 milyon etkileşim aldı.

CoinMarketCap daha büyük platform olarak daha fazla kullanıcıyla zirve gördü, ancak CoinGecko kullanıcı büyümesini çok daha büyük bir yüzdeyle artırdı. Bundan sonra, platformun sadakati ve kullanıcılarına neler sunabileceği hakkında konuşabilir.

Bu zirvenin ardından, her iki sitede de kullanıcı trafiğinde bir düşüş oldu, ancak CoinMarketCap, muhtemelen bir yönetim sarsıntısı nedeniyle önemli ölçüde daha sert darbe aldı.

Similarweb.com’a göre. En yoğun web trafiğinden bu yana CoinMarketCap, CoinGecko’nun 22 milyon aylık ziyaretine kıyasla aylık 29 milyon etkileşime düştü.

Mayıs ayının başından bu yana CoinMarketCap, tehdit eden rakibi için aylık etkileşim sayısını fiilen azalttı.

CoinGecko ’nun deFi avantajı

Bazıları CoinMarketCap’in yanlış bir şey yaptığını değil, daha çok CoinGecko’nun neyi doğru yaptığı üzerinde konuşuyor.

Aslında, merkezi olmayan finans (DeFi) 2020’de kullanıcıları çekmede büyük olasılıkla daha fazla rol oynamıştır. Kilitli toplam değer (TVL), yılın başında 1 milyar doların altından şu anda 15 milyar doların üzerine çıktı.

Daha küçük ve daha belirsiz DeFi kripto paralarının çoğu CoinMarketCap’te listelenmiyor, bu da CoinGecko’yu gelişen alandaki toplu veriler için birkaç alternatiften biri haline getiriyor.

Kripto topluluğundaki bazı kişiler de Binance’in CoinMarketCap’i satın almasını merkezsizlik açısından bir dezavantaj olarak görüyor.

CoinGecko’nun yıl dolmadan yeni pazar lideri olması pek olası değil. Bununla birlikte, DeFi gittikçe güçlenerek büyümeye devam ederse, liderlik tahtının sahibi 2021’de devrilebilir.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin