Coincheck
Coincheck FSA'dan yeniden lisans almak üzere

Coincheck FSA’dan yeniden lisans almak üzere

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Birçok kripto para borsası, büyük çaplı siber saldırılara uğradıktan sonra toparlanmayı başaramadı. Fakat bu tür bir saldırıya uğramış olan bir borsa toparlanmayı başardı ve eski günlerine geri döndü. Bu sürece baktığımızda, Coincheck’in muazzam bir iş çıkarması Japon düzenleyicilerinin bir yıl içinde şirkete yeniden lisans vermesi ile kanıtlanmış oluyor.

Coincheck işlemleri iyileştirmek için muazzam önlemler aldı

2018’in büyük bir bölümü Japonya merkezli kripto borsası Coincheck için oldukça zor geçti. Ama 2019 yılı kripto borsası için daha parlak olacak gibi. Saldırının üzerinden geçen bir yıllık süreç sonrası ve bu süreçte operasyonel faaliyetlerini iyileştiren borsa Japon FSA’dan kripto borsası lisansını alacak gibi gözüküyor.

Coincheck, yetkilileri 532 milyon dolar değerindeki NEM tokeninin“uygun olmayan bir transfer” yoluyla gönderimi yapıldığını bildirdiği için 2018 yılına kötü bir notla başladı. Hack, NEM Vakfı başkanı Lon Wong’un çalınan fonları “dünya tarihindeki en büyük hırsızlık” olarak adlandırdığı kadar büyük bir etki yarattı. Bu siber saldırı, Japon düzenleyicileri iç pazardaki incelemelerini yoğunlaştırmaya zorladı.

Siber saldırı ayrıca hissedar kompozisyonunu ve diğer yönetim sisteminin de değiştirilmesine neden oldu. Nisan 2018’de Japon finansal hizmetler sağlayıcısı Monex Group’un Coincheck Inc.’in hisselerinin yüzde 100’ünü satın alacağını duyurdu.

Siber saldırı olayına kadar Coincheck Japonya’nın en büyük kripto para borsasıydı. Ve saldırı sonrasında FSA, borsanın iş operasyonlarını hakkında iki konuda geliştirme talimatı vermişti. Zira FSA borsayı müşteri koruma ve kara para aklama konusunda hazırlıksız olarak değerlendirmişti.

Coincheck lisansı diğer lisans bekleyen şirketlerin süreçlerini hızlandırabilir

Bu kez ise düzenleyiciler tatmin olmuş gibi görünüyor. Şu an Monex Group’un geliştirdiği gelişmiş müşteri koruması ve diğer sistemler değerlendirildikten sonra FSA borsaya lisans vermeye karar verdi.

Nikkei Asya’nın haberine göre, FSA’nın Coincheck’e lisans verme kararının, ajansın onay sürecinin yeniden başlatılmasını tetiklemesi bekleniyor. Yaklaşık 200 şirketin lisans beklediği söyleniyor. Ruhsat verilip verilmeyeceğine karar verirken, FSA iş planlarını, anti-hack önlemlerini ve diğer suiistimallere karşı kalkanların etkinliğini incelemeye devam edecek.

coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin